112 nieuwsNieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Politie gaat actievoeren rond bekerfinale PEC Zwolle – FC Groningen

De politiebonden zijn momenteel werkonderbrekingen aan het voorbereiden tijdens voetbalwedstrijden en uitgaansavonden in het weekend. Ook staan acties bij de parketpolitie op stapel. De acties zijn bedoeld om te komen tot een betere CAO.

Een van de voetbalwedstrijden die de bonden op het oog hebben om aandacht te vragen voor hun CAO-conflict met het kabinet is de KNVB-bekerfinale. Die wordt op zondag 3 mei gespeeld tussen Groningen en PEC Zwolle, ook dit keer in het Feijenoord-stadion in Rotterdam. De bonden overwegen die middag en/of avond vakbondsbijeenkomsten over het CAO-conflict te organiseren voor het ingeroosterde politiepersoneel. Dat zou de werkgever dwingen tot extra inspanningen om te zorgen voor voldoende inzetbare collega’s om de veiligheid en openbare orde voor, tijdens en na de wedstrijd te garanderen.

Uitgaansgebieden

Ook zullen de politiebonden binnenkort de leden van zogenaamde openbare orde-teams oproepen om in de nacht van vrijdag op zaterdag twee uur lang het werk neer te leggen. Van 23.00 tot 01.00 uur zal er dan in uitgaansgebieden niet te voet worden gesurveilleerd. Ook dat dwingt de werkgever tot extra inspanningen om de veiligheid en openbare orde in die erkende risico-uren te garanderen.

Arrestantentaken

Tot slot zijn acties in voorbereiding bij de parketpolitie: de politiemedewerkers met zogenaamde arrestantentaken binnen gerechtsgebouwen. Op korte termijn zullen deze collega’s worden opgeroepen een paar dagen lang enkele uren per dag het werk neerleggen, wat uiteraard kan leiden tot vertragingen in de geplande rechtszittingen.

Vijf weken na zijn benoeming heeft minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur nog altijd geen beter aanbod voor een nieuwe politie-CAO op tafel gelegd. Ook een door de politiebonden gesteld ultimatum is inmiddels alweer tien dagen verstreken. Het kabinet dwingt de bonden daardoor tot hardere acties, met alle maatschappelijke gevolgen van dien.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren