Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle huurt Immanuel Pherai van Borussia Dortmund

Zwolle – PEC Zwolle heeft met Borussia Dortmund overeenstemming bereikt over de huur van Immanuel Pherai. De 19-jarige aanvallende middenvelder, die ook op de vleugels uit de voeten kan, maakte in 2017 de overstap naar de Bundesliga-grootmacht en zal tot het einde van dit seizoen op huurbasis uitkomen voor de Blauwvingers.

Geboren Amsterdammer Pherai komt uit de jeugd van AFC en kwam via AZ in 2017 bij Borussia Dortmund terecht, waar hij als groot talent geldt. Al op zijn 14e werd de aanvallende middenvelder jeugdinternational. Pherai zat bij de Duitse grootmacht het voorbije seizoen viermaal bij de wedstrijdselectie, maar maakte nog niet zijn officiële debuut

Immanuel Pherai; ,,Ik ben heel blij met de kans die PEC Zwolle mij geeft. Door hier op huurbasis te gaan spelen kan ik mij nog meer ontwikkelen. Het spelen van wedstrijden op niveau is voor mij als 19-jarige nu topprioriteit. De enthousiaste gesprekken die ik heb gevoerd met de trainer en technisch manager gaven mij het gevoel dat PEC Zwolle een concreet plan met me heeft. Het is nu aan mij om te laten zien dat de club de juiste persoon heeft aangetrokken.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ,,Immanuel heeft de hele voorbereiding met de eerste selectie van Borussia getraind, waarin hij drie keer scoorde en een assist verzorgde. Hij speelde onder andere mee in het oefenduel tegen Feyenoord, waarin hij liet zien bij een Duitse topclub mee te kunnen. Immanuel is een rechtspoot met een enorme drive die met snelheid, diepgang en balvaardigheid tegenstanders zijn wil oplegt. Dat type speler kunnen wij goed gebruiken. Wij gaan er dan ook vanuit dat Immanuel perfect past binnen onze huidige selectie. Het is nu zaak voor hem om speelminuten te maken en van waarde te worden voor onze club.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button