112 nieuwsDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Onverklaarbare benzinelucht teistert Diezerpoort

Zwolle – Bewoners van een flatwoning aan de Meppelerstaatweg roken dinsdagavond een penetrante benzinelucht. Omdat ze geen oorzaak konden vinden waarschuwden ze de brandweer. Dankzij metingen kon de brandweer uitsluiten dat er sprake van gevaar was. De brandweerlieden roken echter wel de sterke benzinelucht in de onderste flatwoningen en het trappenhuis.

Nader onderzoek

De officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer besloten woensdag na overleg met de officier van dienst bevolkingszorg om ter plaatse een nader onderzoek in te stellen naar de herkomst van de benzinelucht.

De adviseur gevaarlijke stoffen kon ter plekke een vluchtige stof detecteren met zijn specialistische meetapparatuur. Met zekerheid kon worden vastgesteld dat de benzinelucht niet uit het flatgebouw afkomstig was. De gemeente heeft het vervolgens het riool aan een nadere inspectie onderworpen. De stank kwam hier ook niet vandaan.

Mysterie

Uiteindelijk is men naast de voordeur van het portiek gaan graven. Tijdens het graven sloeg de meetapparatuur van de brandweer direct uit. Hoe dieper de schep de grond in ging, hoe hoger de concentratie benzinedampen werd. Met PUR-schuim zijn naden en kieren afgedicht waardoor de benzinelucht niet meer het flatgebouw kan binnen dringen.

De brandweer kan de mysterieuze stank niet verklaren. Zij laten het verdere onderzoek over aan deltaWonen.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button