Voorpagina

Nieuwe fietsenstalling Gasthuisplein met E-oplaadpunt, lockers en WC’s

 

Zwolle – Aan het Gasthuisplein komt een nieuwe overdekte fietsenstalling. Het pand waar tot vorig jaar elektronicawinkel Scheer en Foppen gevestigd was wordt hiervoor gebruikt. Dit is één van de acties om het aantal fietsparkeerplekken in de stad uit te breiden.

Want dat is nodig. Er is namelijk een groot tekort aan fietsenstallingsplaatsen in het centrum. Vooral op de zaterdag komen er veel mensen op de fiets naar de stad.

1400 extra plekken

Op dit moment kunnen er in de stad 2400 fietsen geparkeerd worden binnen de officiële plaatsen. Dat betekent dus de fiets keurig netjes in mobiele fietsrekken, bewaakte stallingen of de zogenaamde nietjes. Die 2400 plekken blijken absoluut onvoldoende. Op de piekmomenten, donderdagavond, vrijdag en zaterdag, is er vraag naar 3600 plekken. En met de komst van de Zara en de Primark zal het aantal te stallen fietsen ook nog eens groeien met 200. In totaal is er dus een behoeft van 1400 plekken.

E-fietsen, lockers, buggies en een toilet

Wethouder Philip van As: ‘Bij het Gasthuisplein wordt de helft van de benodigde plekken gerealiseerd in een inpandige bewaakte fietsenstalling. Naast 200 stallingsplekken komen hier ook oplaadpunten voor E-fietsen, lockers, buggies en een toilet. ‘

Fietscoaches en handhaving

Met de nieuwe stalling zal straks over strakker gehandhaafd worden op fout geparkeerde fietsen. Fietsen buiten de rekken en daarvoor aangewezen plaatsen kunnen een boete verwachten en in het ergste geval verwijderd worden. Wel gaat de gemeente via speciale fietscoaches de fietsers in de binnenstad wijzen op de plekken waar wel mag worden geparkeerd.

 

Nieuwe fietsparkeervakken op het Gasthuisplein
Nieuwe fietsparkeervakken op het Gasthuisplein

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Enable Notifications OK No thanks