EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Na 130 jaar komt er een einde aan V&D

Zwolle – Na 130 jaar komt er een einde aan het warenhuis V&D. Het concern werd eind 2015 failliet verklaard. De onderhandelingen over een doorstart met CoolInvestment zijn vandaag stukgelopen.

V&D werd in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Tot 2007 stond het warenhuis ook bekend onder de naam Vroom & Dreesman. De eerste winkel was gevestigd in Amsterdam aan de Weesperstraat.

Tot het faillissement had de V&D Group Holding 62 winkels in Nederland en een restaurantketen onder de naam La Place. Sun Capital was sinds 2010 eigenaar van de V&D holding. Het conceern had gemiddeld anderhalf miljoen bezoekers per week en was daarmee het grootste warenhuis in Nederland.

Op 31 december 2015 werd het concern failliet verklaard. La Place is overgenomen door De Jumbo. Afgelopen maandag bleven de deuren van de winkels definitief gesloten en werden de werknemers aangemeld bij het UWV voor een ww uitkering. De verhuurders van de panden zijn nog steeds in gesprek met een Canadees warenhuisconcern. Zij hebben uitsluitend interesse in de gebouwen en niet in de winkel en de naam V&D als geheel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button