Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Ministers en staatssecretaris horen alles over Spoorzone Zwolle

Zwolle – Woensdag brachten de ministers Kajsa Ollongren ( Binnenlandse Zaken) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) samen met de Staatssecretaris  Stientje van Veldhoven (IenW) een kort werkbezoek aan de gemeente Zwolle. Het bezoek stond in het teken van woningbouw, duurzaamheid en bereikbaarheid.

De minister-delegatie ariveerde in Zwolle in een nul-emissie waterstofbus van vervoerder Keolis. Na een rit over de busbrug kwamen de gasten aan op het nieuwe busstation in Zwolle. Daar werden ze bijgepraat door wethouder Ed Anker van Zwolle over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Een gebied in Zwolle dat zich kenmerkt door de combinatie van wonen, werken, bereikbaarheid en duurzaamheid. Wethouder Anker noemde de ontwikkelingen in het gebied rondom het spoor van  Zwolle dan ook een nieuwe stap in stedelijkheid.  “Hier komen alle opgaven samen”, vertelde Anker tijdens de rondleiding.

Na het korte verblijf in de Spoorzone vertrok de delegatie in de waterstofbus richting een volgende locatie. De gedeputeerden Bert Boerman van Mobiliteit en Monique van Haaf, van Ruimte & Wonen vertegenwoordigden Overijssel tijdens het werkbezoek.

Waterstofbus met op de achtergrond de busbrug
Van links naar rechts: Cora van Nieuwenhuizen, Minister Infrastructuur en Waterstaat, staatssecretaris I&W Stientje van Veldhoven, Monique van Haaf, gedeputeerde Ruimte & Wonen, Kasja Ollongren minister van Binnenlandse Zaken en Bert Boerman, gedeputeerde Mobiliteit.

Back to top button