LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Minibibliotheekjes in Zwolle houden dit weekend open dagen

Zwolle – Zaterdag en zondag vinden de eerste Minibieb Opendagen van Nederland plaats in Zwolle. Beheerders van achttien minibibliotheekjes organiseren ’s middags tussen twee uur en vier uur diverse activiteiten.

Een minibieb is een klein kastje gevuld met boeken. Vaak staan ze bij mensen in de voortuin. Iedereen kan er een boek uithalen om thuis te lezen of ze kunnen er een gelezen boek inzetten. Op eigen initiatief organiseren achttien Zwolse minibiebhouders de eerste open dagen van Nederland. Met steun van het BuurtCultuurFonds bieden zij deze dagen verschillende activiteiten aan om de kleine bibliotheekjes in de spotlights te zetten.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Activiteiten

Johan Kramer, een van de initiatiefnemers, is er trots op dat zoveel Zwolse minibiebhouders zich hebben aangemeld: “Er is dus eigenlijk altijd wel een minibieb in de buurt die meedoet.” Hij is enthousiast over de activiteiten die de beheerders hebben georganiseerd. “Kinderen kunnen leren striptekenen, egels van boeken vouwen, letterstempels maken… Voor volwassenen is er een open podium, een lezing over het enneagram en er worden gedichten voorgelezen. Er is voor iedereen wat te doen,” vertelt Kramer.

Belangrijke functie

“In Zwolle verschijnen er steeds meer minibiebs. Ze worden veel gebruikt door mensen uit de buurt. Door de Minibieb Opendagen te organiseren willen wij de kleine bibliotheekjes nog meer bekendheid geven,” aldus Kramer. Iedereen uit Zwolle is daarom van harte welkom bij één van de achttien minibiebs. Kramer: “We zouden het ook leuk vinden als mensen naar een minibieb gaan die niet direct in hun buurt staat. Een beetje op reis in je eigen stad, dus spring op de fiets en ga naar een wijk waar je anders nooit komt.”

MiniBieb Open Dagen
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button