BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Maanden files op Ceintuurbaan door bouw spoorviaduct

Zwolle – Tussen vrijdag 10 januari 19.00 uur en maandag 13 januari 6.00 uur is de Ceintuurbaan ter hoogte van de huidige spoorkruising volledig afgesloten. Dit heeft te maken met de start van de werkzaamheden aan het spoorviaduct dat over de Ceintuurbaan loopt. Vanaf maandag is wegverkeer over de Ceintuurbaan wel weer mogelijk, maar dan wel over slechts één rijstrook per richting.

Tot oktober 2020 bouwt ProRail een tweede spoorviaduct over de Ceintuurbaan. Dit nieuwe spoorviaduct, dat straks 30 meter overspanning meet, komt in plaats van de fietsbrug die nu op deze plek ligt. Aankomend weekend wordt het huidige fietsviaduct gesloopt De verwachting is dat dit tot zaterdagavond 22.00 uur duurt.

Afsluiting Ceintuurbaan

De afsluiting van de Ceintuurbaan, in verband met de sloop van het fietsviaduct duurt van vrijdag 10 januari 19.00 uur tot maandag 13 januari 6.00. De omleidingsroute verloopt voor autoverkeer via de IJsselallee en voor fietsverkeer via de Marsweg.

Files in de spits

In de maanden daarna is de Ceintuurbaan weer open, maar beperkt met één rijstrook per rijrichting. Dit is nodig voor het plaatsen van funderingspalen in de middenberm. Met name in de spitsuren kan dit leiden tot files op de Ceintuurbaan. Verkeer wordt geadviseerd in de spits zoveel mogelijk via Zwolle Zuid en de IJsselallee naar de Marslanden te rijden en vice versa. Er word verwacht dat vanaf juni 2020 alle rijbanen weer kunnen worden gebruikt.

Spoorverdubbeling Zwolle-Herfte Het spoorviaduct over de Ceintuurbaan wordt uitgebreid vanwege de verdubbeling van de sporen tussen Zwolle en Herfte van twee naar vier. Door de komst van extra sporen, is ook uitbreiding nodig van de tussenliggende bruggen en spoorviaducten die kruisen met autowegen en fietspaden. Eén van die spoorviaducten is het viaduct over de Ceintuurbaan. In september 2019 werd bijvoorbeeld ook gewerkt aan een extra viaduct over de Marsweg, waardoor deze een aantal weken was afgesloten. Hier is ProRail nu bezig met de bouw van het nieuwe spoor- en fietsdek.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button