Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Maak op de BOERenmarkt XL kennis met leveranciers Librije!

Vandaag en morgen vindt de BOERenmarkt XL plaats,  in en rondom Librije’s Hotel en Theater De Spiegel te Zwolle aan het Spinhuisplein.

BOERenmarkt XL

Bezoekers kunnen zich laten verrassen door al het heerlijks dat de regio te bieden heeft. Tijdens deze gratis toegankelijke markt maak je kennis met een dertigtal (wijn)boeren en verschillende ambachtelijke leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije. Zij laten je proeven van hun (h)eerlijke producten.

Ook is er een fijne selectie aan Alliance Gastronomique-chefs aanwezig die de heerlijkste gerechtjes bereiden in samenwerking met een van de boeren. Voor slechts € 7,50 proef je een bijzondere wijn-/spijs-combinatie. Je nuttigt de gerechtjes in het Strobalenrestaurant. De BOERenmarkt XL vindt plaats in en rondom Librije’s Hotel en Theater De Spiegel te Zwolle.

Aanbieders streekproducten op BOERenmarktXL
De BOERenmarkt XL is onderdeel van het tweedaags ’Avantgarde Cuisine Festival’ Chef’s Revolution in Zwolle op zondag 14 en maandag 15 september 2014. chefkoks van over de hele wereld de gasten laten de gasten zien, ruiken en proeven van culinaire hoogstandjes in uiteenlopende kookdemonstraties .

Future Food Stage

Ander programma onderdeel van de Op het Future Food Stage geven we alle ruimte aan de nieuwste trends en revoluties op het gebied van de gastronomie.

Culinaire talenten laten je onder meer kennismaken met de nieuwe Amsterdamse keuken, de architectuur van het ultieme dessert en relevante toepassingen van de 3D-printer. Het loadingdock van Theater de Spiegel vormt het stoere decor van het Future Food Stage. De organisatie is in handen van het team van gastronomix.com.

Het Future Food Stage is helemaal gratis toegankelijk!

Food Waste

Aan de rechterkant van Theater De Spiegel, op het grasveld, organiseren Eef Stel, Hettinga Bier en Slow Food Chefs Alliantie: Food Waste. De Slow Food Alliantie gaat per dag 750 gerechten (!) maken die tegen munten verkocht worden. ‘Vergeten’ ingrediënten staan centraal. Een wijn-/spijs-combinatie kost € 7,50 of 5 munten en een gerechtje bedraagt € 6,00 of 4 munten.

Voedsel moet lekker, puur en eerlijk zijn, dat is het uitgangspunt van Slow Food. Een internationale beweging voor ecogastronomie. Eten moet goed smaken, maar zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en tegen een eerlijke vergoeding voor de producenten.

Tevens staat er een foodtruck naast Hair in the City, waar bijzondere snacks worden verkocht. Gemaakt van kalfsstiertjes, haantjes hotdogs en saté van geitenbokkies.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button