Zwolle Unlimited / Woest

Lucas de Man geeft pleidooi om te blijven spelen

Zwolle – Lucas de Man, Vlaamse theatermaker en kunstenaar o.a. bekend van VPRO’s Tegenlicht en AVRO’s Kunstuur komt op 4 juni naar Festival Woest aan de Pelserkade in Zwolle. De Man kan op een speelse en uiterst ludieke manier de publieke ruimte omtoveren tot een plek van verwondering en verbazing en aanzetten tot dialoog.

In het project ‘Bushokje’ vraagt De Man, met zijn kunstenaarsgroep Nieuwe Helden, via de publieke ruimte aandacht voor de problemen rondom eenzaamheid van bejaarden. Tijdens het spitsuur zetten ze, in een aantal grote steden, bejaarde vrouwen in rolstoelen bovenop bushokjes. Vervolgens riepen de vrouwen naar voorbijkomende omstanders om hulp, die hen vervolgens van het dakje afhielpen.
“De mens wil gehoord en gezien worden en heeft nood om af en toe zijn kwetsbaarheid te mogen delen. De stad moet ruimte bieden aan deze noodzaak door een plek te zijn van, voor en door mensen” aldus Lucas de Man.

Workshops

Na de hoofdspreker Lucas de Man kunnen bezoekers van het avondprogramma nog voldoende beleven als het om spelen gaat. Er staan diverse workshops over creativiteit en spelen, game design en design thinking op het programma. In de workshop van de Talentenfluisteraar leer je hoe juist tijdens het spelen talenten worden ontdekt.

Kaarten

Het avondprogramma van Festival Woest is interessant voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt en of interesse heeft in kunst- en cultuureducatie; van docent, ouder, beleidsmaker tot kunstenaar en cultuuraanbieder. Tickets voor het avondprogramma van Festival Woest zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro op www.festivalwoest.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button