BinnenstadKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle Unlimited / Woest

Festival Zwolle Unlimited 2019 is gestart!

Zwolle – Dit jaar niet drie maar vier dagen in de binnenstad van Zwolle. Donderdagmiddag werd het festival op het Broerenkerkplein geopend door gedeputeerde van de provincie Overijssel Monique van Haaf en festivalorganisator Rob Bults door het voorlezen van gedichten.

Festival Zwolle Unlimited

Festival Zwolle Unlimited wordt gehouden op de historische kades en pleinen langs de mooiste gracht van de Hanzestad Zwolle. Internationaal geroemde verhalenvertellers, straattheateracrobaten en dansers van wereldklasse treden op, afgewisseld met bands die de échte muziek spelen: folk, jazz, urban, klezmer, singersongwriting, americana. De programmeurs van Zwolle Unlimited noemen het gemakshalve maar roots. Op buitenpodia, in nomadententen en in theaters gebouwd van strobalen. Intiem, echt, en gewoon keigoed.

Thema 2019: Bitterzoet / Bitter Sweet

“Want als er zoet is, zal er bitter zijn. Als er bitter is, zal het zoete zichtbaarder zijn.” Zwolle Unlimited 2019 verbindt zich voor een deel van haar programmering aan het nationale jaarthema ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’, maar geeft daar haar eigen draai aan. De helden die wij kennen uit de geschiedenisboeken, de grote overwinningen, onze straatnamen; al die rijkdom en weelde. Al dat zoet had een keerzijde. Een keerzijde die vaak nog onderbelicht is. Zo is het vandaag de dag nog steeds in de wereld. Hoe is de macht verdeeld? Wie zijn de veranderaars? Wie krijgt bitter, wie krijgt zoet? Zwolle Unlimited programmeert nationale en internationale artiesten. Zij pakken de medaille en bekijken hem van beide kanten. Zij vertellen het verhaal van de wereld, dicht op de huid: bitter en zoet, zoet en bitter.

Foto’s © Peter Denekamp

Snelle Jelle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button