Zwolle Unlimited / Woest

Eerste bekendmaking grote namen Zwolle Unlimited

Adembenemend, hilarisch, ontroerend en internationaal geroemd. Festival Zwolle Unlimited presenteert trots de eerste verhalenvertellers, bands en straattheaterartiesten. De artiesten zijn afkomstig uit Finland, Noorwegen, België, Frankrijk, Engeland, Spanje en Portugal.

3Troubadours (FI, NO, BE)

Dit trio van performance storytellers uit Finland, Noorwegen en België is momenteel bezig aan zijn tweede internationale tournee met de voorstelling ‘Roots’. Daarin verweven Markus Luukkonen ‘de Wandelaar’, Torgrim Mellum Stene ‘de Toren’ en Tom van Outryve ‘de Gek’ feit, fictie en oeroude verhalen in hun typische mix van humor, dynamiek en verwondering.

Imperial Kikiristan (FR)

De onverschrokken brassband Imperial Kikiristan uit Frankrijk maakt de straten onveilig met robotische Taraf, psychedelische mariachi’s, acrobatische brass en traditionele ‘Kiks’-dansen….Met wervelende solo’s en knotsgekke choreografieën.

Jan Blake (UK)

Zij is één van de leidende en prijswinnende vertellers in de wereld. Samen met percussionist John Pradere betreedt Jan Blake in Zwolle in ‘Under the eyes of Baron Samedi’ het onvoorspelbare, obscure en verleidelijke droomlandschap van de Haïtiaanse volksverhalen. In de voorstelling ‘(Don’t mess with) Old Woman’ maakt ze resoluut duidelijk wat er gebeurt wanneer we onze Ouderen verkeerd inschatten.

Irene de Paz (ESP)

Ras-acrobate Irene de Paz uit Spanje verstaat de kunst van het zweven. Een rode draad wikkelt zich strakker en strakker om haar enkels terwijl ze op een evenwichtskoord staat. Hoe leren we, te lopen met vastgebonden voeten, te dansen met moeilijkheden, te lachen tussen tranen door?

Magda Mendes Trio (P)

Voor de liefhebbers van singer-songwriting is er het Portugese Magda Mendes Trio geboekt. Deze winnaar van de Gouden Notenkraker 2018 staat bekend om zijn ingetogen en melancholieke Portugese muziek en toert na de release van zijn nieuwe cd momenteel langs de Nederlandse podia.

Compagnie Tac O Tac (FR)

De knotsgestoorde vliegende acrobaten Butane en Propane proberen de hemel te bereiken en het universum te ontdekken met hun bijna-vliegmachine. Ze vechten tegen de zwaartekracht en ontmoeten griezelige wezens. Het publiek hoort van hun ‘Speciale Verovering’…

Gerelateerde artikelen

Back to top button