Aa-LandenNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleZwolle Unlimited / Woest

Eerste ‘Woest’ insectenhotel op Biologie Plus School de Werkschuit

Zwolle – In de binnentuin van IKC De Werkschuit in de Aa-landen is door de leerlingen van groep 4 hard gewerkt om een insectenhotel te plaatsen en af te werken. Er werd getimmerd, gesnoeid, geboord en met grote spijkers gaten in klei gemaakt. In het insectenhotel vinden verschillende soorten insecten een eigen hotelkamertje om te kunnen overwinteren of om hun eitjes in te leggen.

Het insectenhotel is er een van een aantal gebouwd door leerlingen die begin juni op cultuureducatiefestival Woest hebben meegedaan aan de workshop GreenArt van Xplosief.

Een workshop als GreenArt is voor Xplosief natuurlijk gewoon leuk om te maken, maar er was een belangrijkere reden om juist deze te ontwikkelen; dankzij de workshop GreenArt leert onze jeugd dat het goed is om een insectenhotel te bouwen en dat de bijen wel wat extra hulp kunnen gebruiken.
Om het insectenhotel te kunnen realiseren hebben Waterschap Zuiderzeeland en Tuinland hulp geboden met een vrijwillige bijdrage en sponsoring.

Nu is het aan de leerlingen van IKC De Werkschuit om het insectenhotel een blijvende mooie plek te geven en haar toekomstige bewoners te ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button