Weer

Lenteweer in aantocht

Door Jelle Muller

Zwolle- Donderdag is het wederom een zachte dag. We beginnen vrij grijs. De temperaturen lopen uiteindelijk op naar zo’n twaalf tot veertien graden bij een zwakke zuidwestenwind.  Later op de dag komt de zon er wel af en toe bij.

Vanaf vrijdag draait de wind naar het zuidoosten en blijft het een lange tijd droog. De temperatuur loopt dan geregeld op naar dertien tot vijftien graden. De zon gaat in het weekend uitbundig schijnen. Ook na het weekend blijft het droog en vrij zonnig.

Wat het winterweer betreft

Winterweer zit er al de hele maand niet in. Ook na het weekend blijft het langdurig zeer zacht voor de tijd van het jaar. Dat zien we ook terug in de weerpluim. Er is een mooie zaagtand zichtbaar, dat betekent mooi weer met veel opklaringen. Als het overdag helder en zonnig is stijgt de temperatuur snel. Na zonsondergang gaat deze ook rap weer naar beneden. Het kan zomaar zo zijn dat het ’s nachts een graadje vriest terwijl het overdag met gemak twaalf tot vijftien graden wordt.

Mooie vooruitzichten voor voorjaarsliefhebbers in ieder geval!

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button