Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleStadshagenUit uw buurtVoorpaginaWestenholteZwolle-Zuid

Hengelsport Zwolle meet visstand in Zwolse wateren

Zwolle – HSV, Hengelsport Zwolle en Sportvisserij Oost Nederland zijn gisteren een driedaags visserijkundig onderzoek gestart aan het Ittersumpark in Zwolle Zuid. Op deze wijze monitoren zij de visstand in soort, groei en gewicht van de vissen en kunnen ze indien noodzakelijk actie ondernemen.

De uiteindelijke resultaten van het onderzoek zullen worden gedeeld met onder andere de leden van HSV de Hengelsport Zwolle. Naar wat de mannen nu kunnen beoordelen, is de visstand aan het Ittersumpark zeer goed. Zowel witvissen (veel grote brasems) als roofvissen en karpers (vooral de graskarper) zijn in ruime mate aanwezig.

Opvallend is dat er veel grote vissen aanwezig zijn en veel minder tussenmaten zijn. De tussenmaten die wel gespot zijn, hadden veelal aalscholver beschadigingen.

Woensdag volgden de visserijkundige onderzoeken in Westenholte (Weidesteenslaan/Tesjeslaan). Donderdag worden de laatste onderzoeken uitgevoerd in Stadshagen met als slot op 14 maart de stadsgracht middels een side-scan.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button