KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Koolwijk en Fernandes sluiten aan bij selectie

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdag twee spelers aan de selectie toegevoegd. Zowel Ryan Koolwijk als Leandro Fernandes sluit per direct aan bij de hoofdmacht. Beide middenvelders tekenen een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

De 36-jarige Koolwijk speelde dit seizoen nog vier wedstrijden voor Almere City FC en kwam voor zijn tijd in Flevoland uit voor Excelsior, N.E.C. Nijmegen, FC Dordrecht en het Slowaakse AS Trencin. In Slowakije werd hij tweemaal landskampioen en won hij eveneens twee keer de nationale beker. Ook maakte Koolwijk deze zomer zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname. In totaal speelde hij inmiddels vijf interlands.

Fernandes is 21 jaar en heeft een verleden bij PSV en het Italiaanse Juventus. De Italianen verhuurden de aanvallende middenvelder het afgelopen seizoen aan Pescara. Ook werkte de voormalig jeugdinternational van Oranje O15 t/m O18 in de jeugd van PSV al onder Art Langeler.

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ,,Met het tijdelijk wegvallen van Pelle en Mustafa werd de spoeling op het middenveld te dun. Ryan is fysiek sterk en heeft veel ervaring, terwijl Leandro als aanvallende middenvelder een goede indruk heeft gemaakt toen hij hier begin dit seizoen op proef was. Het is mooi dat het gelukt is beide spelers aan de selectie toe te voegen. Ze zijn fit en staan in de startblokken om de eerste meters op het trainingsveld deze week te maken.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button