Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Rapper Rico, de Zwolse Maestro 2019

Foto's © Jan Koldewijn

Zwolle – Ricardo McDougal, bekend van de rapformatie Opgezwolle en rappers-duo Rico & Sticks, mag zich Zwolse Maestro 2019 noemen. Woensdagavond won de rapper deze bijzondere titel in de Plantagekerk.

Vijf bekende Zwollenaren gingen de strijd met elkaar door jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel door klassieke werken en filmmuziek te dirigeren. Behalve Rico McDougal hadden ook Voice Seniorfinalisten Henk en Mick, wethouder Monique Schuttenbeld, theatermaker Boudewijn Koops en programmeur van Hedon Erik Delobel het lef om voor het tachtig-koppig orkest te gaan staan. Een stevige uitdaging, want geen van hen had ooit eerder zoiets gedaan.

Fanatiek

Om goed beslagen ten ijs te komen, zijn de dirigenten in spé begeleid door orkestleider Albert Dam. Ook hebben ze hebben gerepeteerd met het orkest. Albert Dam heeft heel veel plezier gehad in het begeleiden van de kandidaten: “Fantastisch om te doen! Dat kwam vooral omdat ze er zelf zoveel plezier in hadden.”

De bekende Zwollenaren werden kritisch beoordeeld door een jury bestaande uit Erik Olsman, contrabassist van het Orkest van het Oosten, Astrid Vrolijk, directeur van Stadkamer en Albert Dam. Ook het orkest had een stem in het bepalen van de eerste echte Zwolse Maestro.

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren