HandbalSport

Heren 1 Travelbags keert met alle punten terug naar Zwolle

Zwolle – Zondag stond Huissen HV HS2 tegen Travelbags HV Zwolle HS1 op het programma. Een wedstrijd welke de vorige keer eindigde in 25-18 in het voordeel voor Zwolle. Een spannende wedstrijd was het thuis zeker, het beloofde dan ook nu weer een zeer spannende wedstrijd te worden. Zwolle die na een aantal nederlagen eindelijk weer punten thuis kon houden tegen Erica, moest flink aan de bak om deze trend door te gaan zetten.

Voorafgaand de wedstrijd hadden de heren duidelijke afspraken gemaakt en instructies gekregen van coach Peter Born. Op dit moment in de competitie is het van belang om dit soort wedstrijden te winnen om het seizoen op plek 6 te eindigen.

Zo begon de wedstrijd in Huissen even na twee uur in de middag. Het thuisspelende team mocht de bal als eerste uitnemen. Al snel werd duidelijk dat Huissen hetzelfde idee had, namelijk alles geven om de punten in huis te houden. Aanvallend begon Huissen dan ook sterk en wist zo een aantal opbouwers te lanceren. Tevergeefs werden deze ballen over geschoten of raakten zij de paal. Zwolle wist anderzijds het net ook niet te raken. Zo werden er in de eerste vijf minuten van de wedstrijd ook maar vier doelpunten gescoord. De stand was 3-1.

Na een kijkje op het scorebord wisten de heren van Zwolle dat er actie ondernomen moest worden. Waar Sjouke Attema het eerste doelpunt van Zwolle netjes kon binnen schieten, kwam Lesley Rigter ook uit zijn startblokken. Waar hij vorige week een knap persoonlijk record neer wist te zetten met zestien doelpunten, hadden de heren, zoals gewoonlijk, alle vertrouwen in hem.

Door de sterke en offensieve verdediging van Huissen werden er hier en daar vaak overtredingen gemaakt en hier kon Zwolle zijn voordeel uit halen. Cirkelspeler Hans Kan wist de penalty’s dan ook zelfverzekerd en zuiver het net in te krijgen. Maar niet alleen van de fouten van Huissen moest Zwolle het hebben. Zelf wisten zij hier en daar ook aanvallen knap uit te voeren. Duidelijk te zien dat zij tijdens de trainingen meer zijn gaan oefenen op de aanvallen. Door veel wissels en systemen wist Zwolle de verdediging van Huissen uit elkaar te trekken en zo wisten opbouwer Pascal Schutte en hoekspeler Roy Postema vrij te komen en ook te scoren.

De stand liep gelijk op, Huissen wist door afstandsschoten en knappe schijnbewegingen steeds weer een tegendoelpunt te maken. Van 5-5 naar 7-7 naar 9-9 hielden beide teams het spannend. Uiteindelijk wist Huissen de rust in te gaan met een voorsprong van 1 punt. De ruststand: 11-10.

Dat de heren van Zwolle deze wedstrijd goed konden winnen, werd nog even extra benadrukt tijdens de rust. En ondanks deze woorden begon Zwolle de tweede helft minder sterk dan zij geëindigd waren. Door een aantal sterke aanvallen en minder sterke verdediging kon Huissen uitlopen met 2 doelpunten. Bij 13-10 realiseerden de heren van Zwolle weer waar ze vandaag voor kwamen. Winst, er moesten doelpunten gaan vallen aan de kant van Zwolle, wilden zij de winst behalen. Hoekspeler Lesley Rigter en opbouwer Igor Klomp wisten door goede wissels vrij te komen op elkaars positie en koelbloedig af te ronden om de stand weer een beetje bij te trekken. Ook wist Eiko Saathoff twee knappe doelpunten te scoren om de stand volledig recht te trekken tot 15-15.

De spanning, net al de vorige wedstrijd, was nu ook weer om te snijden. Beide teams gingen dan ook volledig voor de winst en aan de inzet zal het dan ook zeker niet gelegen hebben. Na vrijwel de gehele wedstrijd al met een achterstand gespeeld te hebben, wisten de heren van Zwolle nu het heft in eigen handen te nemen. Door de sterke verdediging konden de heren van Huissen geen doelpunten scoren en als er dan werd geschoten, wisten keepers Dennis Borst en Arno te Wiele de bal te vangen, alsof het niets was. Vervolgens was Zwolle alweer volledig in de break en konden zij uitlopen naar 15-18 met nog iets meer dan tien minuten op de klok.

Ook de laatste 10 minuten waren zenuwslopend, ondanks dat Zwolle nu de voorsprong had, liet Huissen het er niet bij liggen. Huissen bleef knokken maar wist het tempo niet meer bij te benen. Zwolle bleef sterk en zorgde ervoor dat zij steeds minimaal één doelpunt voor bleef staan door middel van het snel uitnemen na een doelpunt. Na deze 10 minuten gespeeld te hebben, was de verdiende overwinning dan ook voor Zwolle. Met een eindstand van 20-23 waren zij Huissen te sterk af en konden de punten mee terug naar Zwolle.

Doelpunten
Lesley Rigter: 9
Eiko Saathoff: 3
Hans Kan: 3
Jordy Hendriks: 2
Igor Klomp: 2
Pascal Schutte: 2
Roy Postema: 1
Sjouke Attema: 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button