HandbalSport

Handbalmannen sluiten competitie af met winst op Achilles

Zwolle – Voor de laatste wedstrijd van het eerste team van de heren van Zwolle, mochten zij om 12:10 uur spelen in Apeldoorn. Uiteindelijk met iets vertraging begon de wedstrijd om 12:30 uur.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begonnen de heren met de aanval. Na een een rustige aanval schoot Rik Talens de bal, met een iets minder rustige vaart, vast achter in het net. Vervolgens mochten de heren uit Apeldoorn in de aanval, in de eerste 10 minuten van de wedstrijd stond Zwolle dan ook uitmuntend te verdedigen. Zo kon Apeldoorn in die 10 minuten ook niet tot scoren komen. Zwolle bleef proberen te scoren door middel van rustig te blijven in de aanval.

Na deze 10 minuten begon de thuisspelende ploeg de verdediging van Zwolle te snappen en zo kwam Zwolle op een achterstand van 5-2. Door de rust weer enigszins weder te laten keren en door een aantal mooie break-outs was de ruststand 7-6 in het voordeel van Apeldoorn.

Tijdens de rust werd aangegeven om de hele tweede helft meer rust te bewaren in de aanval en in de verdediging de 6-0 tactiek te gebruiken.

Dat de 6-0 formatie in de verdediging goed werkte, was dan ook duidelijk te zien. De heren van Apeldoorn konden nog 1 doelpunt scoren aan het begin van de tweede helft. Maar door een aantal mooie doelpunten van zowel: Rik Talens, Luuk Broers en Frank van Velzel (speler van Heren 2). En natuurlijk niet te vergeten het prachtige doelpunt van Mark Brijan, die de bal vanaf de opbouw netjes in de linker kruising gooide.

Door goed rustig spel en goed verdedigend werk van de heren van Zwolle, konden zij de eindstand naar een mooie 12-20 brengen. Zo hebben zij de laatste wedstrijd van het seizoen netjes met een winst afgerond.

Team HS1
Team HS1

Graag willen de heren als team iedereen bedanken die ze gesteund hebben tijdens zowel de thuis- als uitwedstrijden dit seizoen. En de heren zien deze steun graag tijdens de bekerwedstrijden terug!

Doelpunten:
Luuk Broers 5
Rik Talens 4
Erwin van der Meij 3
Frank van Velzel 2
Hans Kan 2
Robert ter Stege 2
Jordy Hendriks 1
Mark Brijan 1

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button