HandbalSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle te laat op stoom om achterstand om te gooien

Zwolle – Vandaag mochten de heren van Travelbags/HV Zwolle het opnemen tegen de directe concurrent Minerva. Na de winst van vorige week op de koploper en het kampioenschap van de dames was de moraal goed. Vol overtuiging kwamen de mannen op het veld, waar net een klein feestje was gevierd. Her en der lagen nog bloemblaadjes maar dat mocht de pret niet bederven.

De beginfase van de wedstrijd was voor Minerva. Binnen enkele minuten stonden zij op 1-3 voorsprong! De mannen van Zwolle moesten nog uit de overwinningsroes van de dames komen… Gelukkig deden ze dat en begonnen de Zwolse mannen door treffers van Lesley Rigter, Luuk Broers en Rik Talens. Het kostte de verdediging van Zwolle grote moeite om de dekking dicht te houden en Minerva kreeg, ondanks prima keeperswerk van Arno te Wiele, de kans om verder uit te lopen naar een stand van 7-12. De laatste fase van de eerste helft werd door Zwolle weer benut om het gat wat kleiner te maken. De ploegen gingen de rust in met een stand van 10-13.

In de rust is gesproken over de verdediging en de tactieken zijn aangepast van een 5-1 naar een 6-0 dekking. Ook moest er in de aanval zorgvuldiger en rustiger gespeeld worden. Als belangrijkste tip werd gezegd dat er goed naar de keeper gekeken moest worden… Deze had verdacht vaak zijn been omhoog; dus moest er met een stuit via de grond afgesloten worden…

In het begin van de tweede helft resulteerde dit nog niet in het gewenste resultaat. De mannen van Zwolle hadden een minuut of tien nodig om in het gewenste spel te komen. Helaas was de achterstand inmiddels opgelopen tot 13-19. Na deze stand begon de verdediging te functioneren naar behoren. Er brak een fase aan waarin Minerva niet meer tot scoren kwam. De Zwolse formatie kon op jacht naar de aansluiting. Aan de inzet heeft het ook zeker niet gelegen. De mannen werkten knetter hard om het tij te keren. Zwolle is ook nog dichtbij gekomen! Helaas was de eindstand 19-21. Het geluk was vandaag niet aan de kant van Zwolle en de keeper van Minerva had onze aanvallers heel goed door. Volgende week beter.

De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op zondag 18 maart 2018 in Ruurlo. Om 12:10 uur treden de heren aan tegen Blauw Wit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button