112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

PvdA wil borden met maximumsnelheid op woonerven

Zwolle – De Zwolse gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid wil dat de gemeente bij de ingang van een woonerf borden plaatst die de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur aangeven. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.
PvdA-fractievoorzitter Jan Slijkhuis zegt hierover: “Uit veel gesprekken die we de afgelopen maanden in heel Zwolle hebben gevoerd blijkt dat mensen zich zorgen maken over verkeersveiligheid in woonbuurten door te hard rijdende automobilisten. Dat speelt zowel in doorgaande straten als op woonerven. Een onderdeel van dat probleem is dat veel automobilisten blijkbaar niet weten dat 15 km. per uur de maximumsnelheid op een woonerf is. Aan die onduidelijkheid willen we een einde maken door borden te laten plaatsen. Kinderen moeten op een woonerf veilig kunnen spelen, auto’s zijn daar te gast.”

De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het plaatsen van verkeersborden. Momenteel staan er op woonerven vaak alleen woonerfborden, maar de maximumsnelheid wordt hier niet op aangegeven. Dit terwijl op woonerven de meeste interactie plaatsvindt tussen kwetsbare verkeersdeelnemers en auto’s , en dat dus de meeste gevaren oplevert.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button