HandbalSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle pakken thuis de eerste punten

Zwolle – Op zondag 8 oktober mochten de heren van Zwolle thuis spelen tegen Ha-STU Heren 2. Door een aantal blessures en wat afwezigen hadden de heren twee extra spelers meegenomen uit het tweede team. Dat daarvoor na een goede pot helaas verloren had. Desondanks waren de heren klaar voor een pot die gewonnen moest worden.

Om 15:35 uur klonk dan ook het fluitsignaal van de scheidsrechter. De bal, uitgenomen door de heren van Zwolle, ging de eerste aanval goed rond en werd er goed druk gezet. De eerste twee doelpunten van middenopbouw Erwin van der Meij kwamen dan ook voort uit een goed opgezette aanval. Na deze doelpunten kwam Ha-STU terug naar een stand van 2-4. Dit door middel van afstandsschoten en het niet optimaal communiceren bij de Zwollenaren.

De eerste helft verliep verder rustig. De heren van Zwolle kregen veel kansen, maar konden deze helaas niet afmaken door een goed staande keeper van de tegenpartij. Zelfs de krachtige schoten van linkeropbouwer Rik Talens greep de keeper nog uit de kruising. Door goed verdedigend werk van beide partijen was de ruststand dan ook 6-5 in het voordeel van Zwolle.

Tijdens de rust werd er verteld door coach Arjan Leusink dat we de tijdens de aanvallen rustig moesten blijven en dat we de ballen laag moesten gaan schieten. Op deze manier zouden we de goed uitgevoerde aanvallen ook daadwerkelijk kunnen afmaken en zo kunnen uitlopen qua doelpunten.

De tweede helft begon Zwolle dan ook goed. Door duidelijke aanwijzingen van de coach stond Zwolle dan ook goed als verdediging en er werden de aanvallen goed afgemaakt. Zo scoorden Hans Kan, Mark Brijan en Luuk Broers vanaf de cirkel, hoek en opbouw. Hierdoor kreeg Zwolle meer zelfvertrouwen.
Dit werd dan ook duidelijk doordat in de tweede helft de bovengenoemde Rik Talens er welgeteld 5 doelpunten in schoot.

Doordat Zwolle de aanvallen goed uitvoerde, kregen de heren die meekwamen uit Heren 2 ook ruimte en konden zowel Frank van Velzel als Freek Weertman doelpunten mee pakken.

Door een sterke verdediging en rust in de aanval konden de heren de eindstand naar 18-13 brengen.

Volgende week zondag mogen de heren uit spelen tegen Erica ‘76, een team dat Zwolle al is tegengekomen in de voorbereiding.

Gerelateerde artikelen

Back to top button