LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rashondententoonstelling in de IJsselhallen

Zwolle – Afgelopen weekend was de jaarlijkse rashondententoonstelling weer in de IJsselhallen. Dit jaar was de IJsselshow echter niet langer het exclusieve terrein van de rashond, maar konden alle honden meedoen. Ook zogeheten look-a-likes en gecastreerde honden.

Nationale primeur in Zwolle

‘Wij zijn erg trots dat de Raad van Beheer, het overkoepelend orgaan in Nederland op het gebied van houden van honden, ons en de keurmeester dispenstatie heeft verleend voor deze keuring, aldus voorzitter Roel van Veen-Keur. Nu konden alle honden deelnemen aan ons evenement. Het was al een langer gekoesterde wens van de Zwolse organisatie en een primeur in Nederland!

Keuring van de honden

Bij deze bijzondere keuring ontving de eigenaar drie beoordelingen. Voormalig voorzitter van de Raad van Beheer en één van Nederlands bekendste keurmeesters, Gerard Jipping beoordeelde de honden op bouw, beweging en rastype. Ook was er een dierenarts en trimster aanwezig die ieder vanuit hun eigen professie de hond beoordeelde gerichte adviezen gaf en vragen beantwoorde.

Grootste hondenevenement van Noord en Oost Nederland

Met per dag meer dan 150 verschillende rassen, 1.250 honden en ruim 25 verschillende stands was het de grootste hondenevenement van Noord en Oost Nederland

Gerelateerde artikelen

Back to top button