HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalheren SV Zwolle moet meerdere bekennen in Blauw Wit

Afgelopen weekend mocht het niet baten voor de handbalheren van SV Zwolle. Tegen het eerste team van Blauw Wit uit Ruurlo liep het thuisteam op zaterdagavond tegen een nederlaag aan. De twee ploegen hadden voor aanvang beide eenzelfde puntensaldo, waar Blauw Wit het voordeel had van een beter doelsaldo. Met een eindstand van 26-29 werd er een flink gat geslagen tussen de twee teams.

Na het startsein begon SV Zwolle verdedigend de wedstrijd en stond na een snelle wissel vanaf de hoek al snel tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. Vervolgens mocht Zwolle in de aanval. De bal ging snel rond en Rik Talens vond kans om van afstand te schieten en maakte 1-1 gelijk. De volgende aanval van Blauw Wit werd opgevangen in de verdediging en Lesley Rigter kon scoren uit een break.

De wedstrijd liep gelijk op. SV Zwolle speelde in de aanval de bal snel rond en vond hierdoor gaten in de verdediging van de tegenstander. De aanvallen werden dan ook benut met een doelpunten. Na een spelerswissel, waarin Robert ter Stege vanuit Heren 2 weer terug in het eerste team optrad, werd een kleine voorsprong opgebouwd door twee achtereenvolgende scores door Robert. De tegenstander liet er niet bij zitten en kon scoren met wissels uit de hoek en onder andere 3 penalty’s. Na 30 minuten stond de stand met 13 -13 gelijk.

In de rust kreeg het team de opdracht mee om in de verdediging te anticiperen op de aanvallen van de tegenstander,, die niet verrassend en steeds hetzelfde waren. Aanvallend startte SV Zwolle weer met de basisopstelling.

De tweede helft verliep vergelijkbaar gelijk op en SV Zwolle bleef lange tijd 1 a 2 punten voor staan. Verdedigend had SV Zwolle de aanvallen vanaf de hoek en opbouwers van afstand goed dicht. Echter veranderde de tegenstander het aanvallend spel toen men doorkreeg dat de wedstrijdleiding snel floot voor ‘overtredingen’ en penalty’s mee gaf. Er werd enkel nog de verdediging opgezocht en na vier penalty’s keek SV Zwolle tegen een achterstand aan.

Aanvallend kon SV Zwolle de achterstand niet inhalen, de aanvallen werden benut, maar ook de tegenstander bleef scoren. De vermoeidheid leek toe te slaan en SV Zwolle kon niet omgaan met de wijze waarop de tegenstander speelde. Het eindsignaal klonk en de stand was 26-29.

Gerelateerde artikelen

Back to top button