Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Gratis AED-cursus voor Zwollenaren

Zwolle – Het overgrote deel van de mensen dat een hartaanval krijgt, overkomt dit in en rond huis. De eerste zes minuten zijn op dat moment cruciaal. Familie, vrienden of buurtbewoners die kunnen helpen door te reanimeren met behulp van een AED zijn dan heel belangrijk. De gemeente Zwolle biedt inwoners van Zwolle daarom de mogelijkheid om gratis een AED cursus te volgen bij de Koninklijke EHBO vereniging in Zwolle.

Reanimeren met een AED

Reanimeren en het gebruik van een AED is niet moeilijk, de handelingen zijn makkelijk te leren. De AED, ook wel Automatische Externe Defibrillator genoemd, is een goed hulpmiddel in geval van een hartstilstand. Hoe sneller de reanimatie start en een AED wordt ingezet, hoe groter de overlevingskansen. De gemeente Zwolle hecht er veel waarde aan om een groot aantal inwoners op te laten leiden tot AED-bediener en biedt daarom de mogelijkheid om gratis een cursus te volgen.

Volg een gratis AED-cursus

Tijdens de AED-cursus leren de deelnemers reanimeren en een AED aansluiten en gebruiken. Na de cursus weten de deelnemers hoe ze moeten handelen bij een hartstilstand en zijn zij gecertificeerd AED-bediener. Daarnaast ontvangen de deelnemers jaarlijks een gratis herhalingscursus waarin de vaardigheden nog eens worden geoefend.

Help mee

De gecertificeerde AED-bedieners melden zich vervolgens aan bij een speciaal alertsysteem via Hartslagnu.nl. Bij een hartstilstand in de omgeving ontvangen de AED-bedieners een oproep via hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer. Beoogd wordt het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren om de overlevingskans te vergroten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zwolle.nl/aedcursus.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button