112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gepensioneerde Isala arts zette strottenhoofd per abuis voor deur kringloopwinkel

Zwolle – Er is in de kringloopwinkel “Nieuw geluk” aan de Vechtstraat in Zwolle een pot aangetroffen met hierin menselijk materiaal op sterk water. Hiervan is aangifte gedaan bij de politie door het personeel. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om menselijk weefsel uit 2003 dat destijds gebruikt mocht worden voor scholing van artsen van Isala.

De betreffende pot met weefsel is afkomstig van een inmiddels gepensioneerde arts van Isala. De persoon heeft oud materiaal verzameld om op te ruimen. Deze waren in een zak gedaan om terug te brengen naar het ziekenhuis om op de gebruikelijke wijze te vernietigen. Echter per abuis is deze in de verkeerde doos terecht gekomen voor de kringloopwinkel, waar deze gevonden is door personeel van de kringloopwinkel.

“We betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd en hebben hiervoor de betrokken personen van de kringloopwinkel excuses aangeboden. Het mee naar huis nemen van patiëntgegevens of -materiaal is vanwege ons privacybeleid ten strengste verboden. Dit had dan ook nooit mogen gebeuren. Ons privacy- en informatiebeleid wordt bij ons continu onder de aandacht gebracht. We zullen dit intern onderzoeken om te leren van dit incident.”, verklaart Isala.

De medewerkers van de kringloopwinkel hebben juist gehandeld en de politie op de hoogte gesteld. Die hebben direct contact gezocht met pathologen om de herkomst van dit humane weefsel te verifiëren. Er kan met zekerheid gezegd worden dat het hier niet gaat om een misdrijf, maar om een oud preparaat dat gebruikt mocht worden voor scholing van artsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button