Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeenten krijgen 17,5 miljoen voor bevorderen maatschappelijke participatie

Zwolle – Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) stelt 17,5 miljoen euro beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds (ESF+). Dit doet zij om de kansen te vergroten van mensen om volwaardig mee te doen aan de maatschappij, ook als zij niet direct aan het werk kunnen. Gemeenten kunnen vanaf begin april aanvragen indienen.

Het kan bijvoorbeeld gaan om projecten gericht op budgetbeheer of schuldhulpverlening of hulp bij het vinden van een woning. Het gaat ook om het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, de aanpak van verslavingsproblematiek en ondersteuning van statushouders op het gebied van taalbeheersing.

Centrumgemeenten van de 35 arbeidsmarktregio’s kunnen tot eind oktober van dit jaar subsidie aanvragen. Het zijn projecten met een maximale looptijd van twee jaar. Daarbij draagt het Europees Sociaal Fonds 40% van de kosten en financiert de aanvragende gemeente 60%. Binnen alle projecten dient aandacht te zijn voor het stimuleren van gelijke kansen en non-discriminatie, wat ook door de Europese Commissie, het kabinet en de Tweede Kamer wordt onderstreept.

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van ESF+.

Gerelateerde artikelen

Back to top button