Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Gastcollege Fraterhuis Academie door Filmkrant / IDFA journalist

Op zaterdag 14 maart staat de Fraterhuis Academie in het teken van contrasten in de film. Filmkrant journalist Sasja Koetsier toont in een associatieve reis door de recente filmgeschiedenis hoe diverse regisseurs contrast gebruiken om diepte te geven aan hun film, en hoe zij hun publiek verleiden in een spel van aantrekken en afstoten.

Helder contrast

Licht en donker, komedie en tragedie: tegenstellingen inspireren al eeuwenlang de kunsten. Ideeën over schoonheid worden gevoed door lelijkheid, en weerstand wordt gebruikt als middel om betrokkenheid en intimiteit op te roepen. In een associatieve reis door de recente filmgeschiedenis laat Sasja Koetsier aan de hand van fragmenten zien hoe zowel Hollywood als arthouse regisseurs het contrast gebruiken om diepte te geven aan hun films, en hoe zij hun publiek verleiden in een spel van aantrekken en afstoten. Als journalist recenseert Sasja Koetsier voor de Filmkrant, en daarnaast is zij betrokken bij de redactie van de IDFA catalogus.

Fraterhuis Academie

  •  De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

 

Informatie

  • Zaterdag 14 maart van 11.00-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 15 euro (10 euro voor Vrienden).
Filmtheater Fraterhuis

Gerelateerde artikelen

Back to top button