CoronavirusKabelkrantNieuws uit Zwolle

Extra coronaprik nu ook voor 60-plussers

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus neemt momenteel vooral toe bij mensen tussen de 60 en 69 jaar.  Daarbij neemt de bescherming van de eerste boostervaccinatie langzaam af. Daarom kan er nu uit voorzorg op afspraak een herhaalprik worden gehaald om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname op peil te houden.

De Gezondheidsraad adviseert geen herhaalprik voor mensen onder de 60 jaar. Deze groep is voorlopig nog goed beschermd tegen ernstige ziekte.

Vaccinaties

Om de effectiviteit van de basisserie (de eerste en tweede vaccinatie) weer op peil te brengen zijn alle volwassenen de afgelopen maanden uitgenodigd voor een extra vaccinatie, de boostervaccinatie. De extra prikken die daarop volgen worden ‘herhaalprik tegen corona’ genoemd. De herhaalprik zorgt ervoor dat de bescherming tegen het virus op peil blijft. Het advies van de Gezondheidsraad is om die herhaalprik alleen te geven aan mensen waarbij het risico op ernstige ziekte of zelfs overlijden door corona het grootst is.

Uitnodigingen en start vaccinaties

Mensen van 60 tot en met 69 jaar komen drie maanden na de laatste vaccinatie of besmetting in aanmerking voor de herhaalprik. Vanaf 26 maart kunnen zij hiervoor bij de GGD online een afspraak maken en kunnen de eerste prikken worden gezet. Het RIVM stuurt deze groep daarnaast binnenkort een uitnodiging per brief, waarmee zij telefonisch een afspraak kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button