Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Eerste badgasten Openluchtbad Zwolle: ‘Verlossend, zalig, heerlijk!’

Baantjes zwemmen en voor de jeugd vrij zwemmen

Zwolle – ‘Verlossend, zalig, heerlijk!’,  dat zijn de eerste woorden van de zwemmers die zaterdagochtend het Openluchtbad Zwolle indoken. Sinds dit weekend is het bad weer open voor de leden. Met de nodige aanpassingen en beperkingen heeft het monumentale zwembad alles op alles gezet om onder deze moeilijke omstandigheden toch open te kunnen voor haar leden.

Foto © RTV Focus

Baantjes op anderhalve meter

Volwassenen kunnen gebruik maken van het zwembad om baantjes te zwemmen. Daarvoor is het bad keurig in vier banen verdeeld, die onderling verschillen qua snelheid. ‘Rechts heen en ook weer rechts terug, zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden’. Ook kunnen de voorste ligweides en tribunes gebruikt worden door de badgasten. ‘Op 1,5 meter onderlinge afstand uiteraard en binnen het zwemuur waarvoor de leden zich hebben ingeschreven,’ meldt het zwembad.

Burgemeester Peter Snijders verrichte de opening van het Openluchtbad Zwolle – Foto © RTV Focus

Vrij zwemmen voor jeugd inclusief duikplanken

Een paar dagen voor de opening van het zwembad kreeg voorzitter Rinette van der Vliet goed bericht: “Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hoeven geen anderhalve meter afstand meer van elkaar te houden. De groep jongeren tot en met 18 jaar mag daarom per direct weer gebruik maken van het recreatieve bad inclusief de duikplanken! Er moet wel gereserveerd worden, maar je kunt dan dus een uur zwemmen én duiken”.  Het winkeltje is met wat aanpassingen en beperkingen ook open. ‘Geen frituur, maar voor ijsjes, drankjes of snoepzakjes is het natuurlijk the place to be.’

De jeugd tot 18 jaar kan vrij zwemmen in het recreatiebad en mag gebruik maken van de duikplanken – Foto © RTV Focus

Reserveren

Ieder lid kan twee keer per week een uur gebruik maken van het zwembad. Daar komt een kwartier voor- en een kwartier na bij voor het omkleden. Reservering via een online systeem is dan ook noodzakelijk. Zodat het zwembad voor alle volwassen de veilige anderhalve meter afstand waarborgen.

Steun nodig

De vereniging hoopt dat de regels snel versoepeld worden. Door de bijzondere periode hebben tot nu toe z’n 2.800 van de 7000 leden hun abonnement verlengd. De vereniging zal in financieel zwaar weer komen in dit toch al moeilijke seizoen als niet meer leden hun vereniging ondersteunen. Gelukkig kan zij ook rekenen op spontane donaties en steunbetuigingen.

Openluchtbad Zwolle
Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je 6 uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhoud het Openluchtbad de zwemlocatie met elkaar, al 28 jaar lang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button