Nieuws uit Zwolle

Drie dance evenementen op terrein Voorsterpoort

Zwolle – Ook dit jaar mogen er in de periode rond Koningsdag dance evenementen worden georganiseerd op het evenemententerrein naast Scania. De ervaringen met deze locatie waren vorig jaar positief, er was veel minder hinder in de stad. Daarom willen burgemeester en wethouders vergunning verlenen voor drie evenementen in 2017: Kingdance Nacht op 26 april, Kingdance op 27 april en Dance4Liberation op 5 mei.

Over de organisatie van de evenementen is overleg geweest met Scania en Van Wijhe, die in de directe omgeving hun bedrijf hebben. Beide hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de organisatie van deze evenementen en/of zijn bereid hun bedrijfstijden aan te passen om de dance events mogelijk te maken.

Balans

In 2015 heeft de gemeente het bestaande evenementenbeleid geëvalueerd. Dat gaat uit van een goede balans tussen de beleving en reuring van evenementen en de leefbaarheid van omwonenden en in de stad. Daarom is besloten dat in park de Wezenlanden vanaf 2017 dancefeesten niet langer toegestaan zijn. Organisatoren van (dance)festivals kunnen sinds vorig jaar terecht op het terrein naast Scania op Voorsterpoort.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button