Ondernemend nieuws

De leukste bordspellen voor een vriendenavond

Waar de één het liefst naar een goede film of serie kijkt, is er ook een hele grote groep mensen, die het leuk vindt om een ouderwets bordspel te spelen. Ondanks dat dit steeds minder wordt, is en blijft het ontzettend leuk. Wat het vooral leuk maakt, is dat je samen met je vrienden of familie bent en tegelijkertijd een leuke spelletjesavond organiseert. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je kiest voor een spel dat jullie allemaal leuk vinden en bovenal, ook eenvoudig te spelen is. Het is natuurlijk niet leuk dat er iemand is die het niet of niet helemaal begrijpt en de avond daardoor een stuk minder leuk vindt. Om ervoor te zorgen dat jullie met elkaar een super leuke avond hebben, hebben wij een aantal populaire en ook goed te begrijpen spelletjes voor jullie op een rijtje gezet.

Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is een klassiek bordspel dat bekend staat om zijn strategische gameplay en interactie tussen spelers. Het doel is om grondstoffen te verzamelen en dorpen en steden te bouwen op het eiland ‘Catan’. Het spel is eenvoudig te leren, maar biedt talloze strategische mogelijkheden. Het is een geweldige keuze voor gezinnen en vriendengroepen die houden van een uitdagend en meeslepend spel. Houd er wel rekening mee dat dit spel enkele uren kan duren en zelfs de volgende dag verder gaat. Het leuke aan dit spel is wel, dat je niet zomaar ‘af’ gaat, waardoor je er niet als figurant bij komt te zitten.

Party & Co

Party & Co is een te gek gezelschapsspel dat draait om samenwerken en creativiteit. Het spel bestaat uit verschillende categorieën, zoals tekenen, mime, trivia en verboden woorden, die je moet raden binnen een bepaalde tijd. Het zorgt voor veel lachen en plezier en is perfect voor een ontspannen avondje met vrienden. Wat het vooral leuk maakt, is dat het prima te spelen is onder het genot van een hapje en een drankje en je dus niet na hoeft te denken over een bepaalde strategie, zoals je bij spellen als Monopoly wel moet doen. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je je focust op het moment dat het tijd is om te raden.

Kaartspellen

Kaartspelletjes doen het altijd ontzettend goed. Ontzettend leuk dus om ook met vrienden te doen. Wat dacht je van een potje hartenjagen of één van de vele andere kaartspellen. Het leuke aan deze spelletjes is, is dat een rondje relatief kort duurt, waardoor je vaak niet langer dan een kwartier hoeft te wachten voordat je weer mee kunt doen. Zo kun je in de tussentijd in plaats van te kaarten, even een spelletje in een online casino freespins op je telefoon doen, zodat je voor je het weet weer bij je vrienden kunt aansluiten voor de volgende ronde.

30 Seconds

30 Seconds is een snel en leuk partyspel waarbij je binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden moet raden aan de hand van beschrijvingen, die op het kaartje staan. Het spel draait om snel denken en goede communicatie met je team. Met verschillende categorieën, zoals beroemdheden, steden en objecten, is 30 Seconds een gegarandeerd succes voor een onvergetelijke spelletjesavond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button