EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Dat zeg ik’ HORNBACH … Al 9 x “Beste bouwmarkt”! – Het antwoord

De bouwmarkten in Zwolle blijven zich roeren door de komst van Hornbach. “Afgelopen weekend hing er ineens een spandoek over het bouwbord van Hornbach Zwolle met de tekst: “Gamma Zwolle bezorgt gratis”

Jacqueline Tijchon, expansiemanager bij Hornbach reageert: ‘Een ludieke actie. Wij zijn altijd in voor een grapje’. Ons antwoord? Altijd leuk om iets ludieks te bedenken:  ‘Dat zeg ik’  HORNBACH … Al 9 x “Beste bouwmarkt”!’

‘Door consumenten zijn onze regionale projectbouwmarkten negen keer uitgeroepen tot beste bouwmarkt. Blijkbaar is er behoefte aan een bouwmarkt waar je alles kunt krijgen. Voor ons is het heel normaal dat je behalve een groot assortiment voor de laagste prijs ook deskundig advies ontvangt. Ik weet niet of gratis bezorging dan nog belangrijker is’, aldus Tijchon.

Het is nog niet bekend wanneer de bouwmarkt exact open gaat, 2015 wordt het in ieder geval wel. Hornbach: ‘We hebben de vergunning gekregen en zijn nu bezig om de grond bouwrijp te maken. Binnenkort vind de definitieve overdracht plaats van de bouwgrond waarna we echt van start gaan’.
Hornbach realiseert op de Zwolse locatie 17.000 m2 aan bruto vloeroppervlakte op een terrein van 4 hectare. In Zwolle werken straks zo’n 150 mensen (130 – FTE fulltime-equivalent). Maar een Hornbach vestiging
brengt aan indirecte werkgelegenheid een spin-off teweeg van  nog eens 150 arbeidsplaatsen. Te denken valt dan aan catering, beveiliging en bewaking en met name aan montage-service, welke service Hornbach uitbesteed aan locale aannemers / zzp’ers. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij Hornbach prima aan de slag. Hiervoor zijn inmiddels ook contacten met de gemeente Zwolle.

HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 135 jaar en meer dan 15.000 medewerkers. In Nederland bestaat Hornbach nu 16 jaar en telt het inmiddels tien vestigingen. Ze hebben een assortiment van 120.000 artikelen waarvan 50.000 op voorraad.
Tweet van afgelopen weekend van RTV Oost

Gerelateerde artikelen

Back to top button