Kunst & CultuurVoorpagina

Cibap studenten bekwamen zich in verftechnologie

Zwolle – Cibap studenten waren 10 weken lang te gast bij Van Wijhe Verf. Deze week sloten zij de eerste module feestelijk af van het excellentieprogramma ‘Excellent restauratieschilder’. Op inspirerende wijze brachten de laboranten van Van Wijhe de kneepjes van het vak bij op het gebied van verftechnologie. Het Cibap wil talentvolle studenten alle kansen geven zich meesterlijk te ontwikkelen. Bij dit nieuwe programma verdiepen excellente Cibap studenten van de opleiding specialist restauratie- en decoratieschilder zich 4 jaar lang in het vakmanschap dat leidt tot de titel Excellent restauratieschilder.

Binnenkort start een nieuwe groep met dit excellentieprogramma. Ook studenten van de zusterscholen SintLucas in Boxtel en Nimeto in Utrecht kunnen zich nu inschrijven. Minister Bussemaker van Onderwijs stimuleert dit talentenprogramma van harte. Tijdens haar bezoek in november aan het Cibap gaf ze al aan dat dit programma uitstekend past in het actieplan “Ruim baan voor vakmanschap” dat gericht is op verhoging van de kwaliteit van het mbo.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button