Kunst & Cultuur

ChristenUnie Zwolle wil door met lijsttrekker Gerdien Rots

Zwolle – Gerdien Rots wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw lijsttrekker voor de ChristenUnie in Zwolle. De leden van de ChristenUnie in Zwolle spreken zich morgen uit over het lijsttrekkerschap, waarvoor Rots de enige kandidaat is.

Het ChristenUnie-bestuur spreekt bij de voordracht van Gerdien Rots over haar als ‘ijzersterk boegbeeld, verbindende politica en dienstbare fractieleider’.

Marcel Hindriks, voorzitter van de Zwolse ChristenUnie-afdeling is naar eigen zeggen ’trots op Rots’: “Ze is authentiek, luistert met aandacht naar mensen en houdt rekening met andermans standpunten, terwijl ze tegelijkertijd staat voor ons eigen, herkenbare ChristenUnie-programma. Ze komt op voor herkenbare ChristenUnie-waarden zoals rekening houden met elkaar, een duurzame toekomst voor onze kinderen en het omzien naar kwetsbaren. Ze staat voor een verbindende en dienstbare overheid en laat ook in haar eigen opstelling zien wat dat betekent; ze vindt dat de ChristenUnie het beste moet zoeken voor álle Zwollenaren.”

‘Verder bouwen op sterke, Zwolse basis’

Huidig fractievoorzitter Rots heeft zin in haar tweede termijn als lijsttrekker: “Zwolle groeit en bloeit; steeds meer Zwollenaren merken dat. Er is in de afgelopen periode een goede basis gelegd waar we de komende jaren verder op kunnen bouwen. Daaraan werken zie ik als mijn opdracht voor de komende periode. Werken aan de zorg, waar de gemeente nog beter moet aansluiten op wat mensen aan ondersteuning nodig hebben. Aan de aantrekkelijkheid van onze stad, waar ook steeds meer bezoekers van genieten en dat ten goede komt van de werkgelegenheid. Aan het behalen van onze klimaatdoelstellingen, door serieus werk te maken van schone energie en een circulaire economie. Zwolle moet ’the place to be’ zijn voor de komende generaties. Ik wil door als lijsttrekker omdat we aan mooie, toekomstgerichte opgaven zijn begonnen en ik sterk het gevoel heb dat we als de stad in die richting door moeten gaan.”

Persoonlijk

Gerdien Rots werkt als communicatietrainer en dagvoorzitter voor Bureau ROTS. In 1989 verhuisde ze naar Zwolle om te studeren aan de GH, de huidige Viaa. Na een vervolgstudie aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze in de consultancy. Gerdien bekleedde in het verleden meerdere bestuursfuncties binnen de ChristenUnie en werd in 2007 gemeenteraadslid. Sinds september 2013 is ze fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 was ze voor het eerst lijsttrekker. Rots is 45 jaar oud en woont met haar man en zoon in de Stationsbuurt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button