Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Boeiend duel PEC Zwolle en Heerenveen eindigt onbeslist

Tot twee keer toe is PEC Zwolle in het duel met sc Heerenveen teruggekomen van een achterstand. Vlak na rust kopt Tomas Necid de 1-1 tegen de touwen, een kwartier voor tijd schiet Maikel van der Werff de 2-2 binnen. Hierdoor houdt Zwolle een punt over. ,,Complimenten, niet voor de eerste keer, voor onze mentale weerbaarheid. De invallers waren weer belangrijk vanmiddag”, vindt trainer Ron Jans.

In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. In de beginfase was Jody Lukoki gevaarlijk, later prbeerde Luciano Slageveer het namens de gasten. Totdat minuut 38 aanbrak en Heerenveen een strafschop kreeg. Joey van den Berg en Ben Rienstra waren in een duel met elkaar verwikkeld, waarna arbiter Wiedemeijer een strafschop toekende. Spits Mark Uth benutte dit buitenkansje namens de Friezen. In die fase hadden de gasten kansen op meer, maar met het nodige kunst en vliegwerk voorkwam Zwolle verdere schade.

Na rust kwam Zwolle als herboren uit de startblokken. Necid kopte de gelijkmaker binnen, na een fraaie vrije trap van Bart van Hintum. De thuisploeg rook kansen op meer en drong aan, maar het was andermaal Heerenveen dat op voorsprong kwam. Daley Sinkgraven gaf een fraaie assist, de afronding van Uth was eveneens prima. Opnieuw keek de thuisploeg dus tegen een achterstand aan, maar het was dankzij de steun van het thuispubliek dat de gelijkmaker alsnog viel. Een kwartier voor tijd schoot Maikel van der Werff van afstand, doelman Kristoffer Nordfeldt kon de bal niet meer tegenhouden. ,,Ik mag vanaf 28 meter aanleggen. Ik heb zo gauw niet gerekend, maar ik nam het risico maar”, lachte de mandekker. In de slotfase golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Trainer Jans was redelijk content. ,, Ik vind het mooi dat H’veen als underdog naar Zwolle komt, want het is gewoon een goeie ploeg. Met 0-1 was ik nog blij. Complimenten, niet voor de eerste keer, voor onze mentale weerbaarheid.”

PEC Zwolle – sc Heerenveen 2-2 (0-1).
Toeschouwers: 12.400
Scheidsrechter: WIedemeijer
Gele kaarten: Drost (PEC Zwolle), Sinkgraven, Marzo, Van Anholt (sc Heerenveen)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse (71. Sainsbury), Van Hintum, Rienstra, Lam (71. Nijland), Lukoki, Drost, Thomas (76. Karagkounis), Necid

sc Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Buijs, Van Aken, Van Anholt, Van den Berg, De Roon (57. Schmidt), Sinkgraven (88. Dalgaard), Slagveer, Uth, Thorsby (65. Van Amersfoort)

Scoreverloop:

38. Uth (strafschop) 0-1
51. Necid 1-1
61. Uth 1-2
75. Van der Werff 2-2

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren