SportVoetbalVV Berkum

Berkum ontvangt opgeveerd Nunspeet

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Nunspeet, een opponent waartegen de Zwolse koploper van de 1e Klasse D het vaak bijzonder lastig heeft gehad. De Veluwenaren zijn bovendien de laatste weken opgeveerd na een wat mindere periode.

“Nunspeet is altijd een lastige ploeg om tegen te voetballen, maar ze zijn niet onverslaanbaar,” kijkt Berkum-verdediger Jason Huisman vooruit. “Het loopt de laatste tijd goed bij ons, dus als we met zijn allen weer keihard knokken voor een goede afloop geloof ik er wel in.”

Steken laten vallen

Nunspeet streed vorig jaar lang mee om de hoofdprijs en eindigde toen op een derde plek in 1D. Dit jaar draaien de Veluwenaren echter een stuk stroever en lieten ze in elke periode punten liggen. Daardoor staat de ploeg van trainer Marcel Boudesteijn nu op een vijfde plek, net onder de kopgroep, en dat is gezien de kwaliteiten van de selectie toch wat teleurstellend. Ook in de afgelopen maand was het te wisselvallig, want Nunspeet ging zowel bij DUNO (2-1) als thuis tegen Vroomshoopse Boys (1-2) als verliezer van het veld.

Daarna volgde echter herstel, waarbij eerst met 1-3 werd gewonnen bij directe concurrent DOS ’37. Vorige week werd degradatiekandidaat De Esch in Nunspeet met 5-0 weggeblazen. In die wedstrijd vestigde linksback Gieljan Tissingh de aandacht op zich door liefst drie keer te scoren. “We hebben de lijn naar boven weer te pakken,” stelde coach Boudesteijn na afloop vast.

Berkum speelde in oktober met 1-1 gelijk in Nunspeet en daar konden de bezoekers mee leven, gezien het feit dat de Zwollenaren het daar al jaren heel moeilijk hebben gehad. Berkum kreeg weliswaar de nodige kansen, waarvan er één werd benut door Chris van der Meulen, maar diep in blessuretijd van de eerste helft kwam Nunspeet langszij door Marc Dekker. Berkum slaagde er na rust niet in de sterk keepende Henrico Abma nog een keer te kloppen en kwam een kwartier voor tijd zelfs goed weg toen Nunspeet-invaller Tom IJzerman een levensgrote kans om zeep hielp.

Onder de voet gelopen

Afgelopen zaterdag had Berkum het een stuk eenvoudiger, want toen liep de ploeg van trainer Arno Hoekstra hekkensluiter Hulzense Boys in Nijverdal met 1-6 onder de voet. De Zwollenaren leidden binnen 10 minuten al met 0-2 door doelpunten van Youp Kok en nog vóór rust scoorde Marc van der Meulen de 0-3. In de tweede helft kwam de thuisclub even terug, maar direct daarna herstelde Marc van der Meulen, via een penalty, de marge van drie goals. Broer Chris zorgde er daarna met twee doelpunten voor dat Berkum het eenzijdige duel met klinkende cijfers afsloot.

De concurrentie liet echter ook geen steken vallen, zoals het hele seizoen al het geval is, en de voorsprong van Berkum op achtervolger WHC bedraagt nog steeds niet meer dan twee punten. Winst tegen het altijd lastige Nunspeet blijft dus essentieel voor de Zwollenaren. De wedstrijd Berkum-Nunspeet wordt geleid door scheidsrechter Martijn Vos uit Warnsveld, die zaterdag om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button