Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle

Zwolle – Na het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Excelsior Rotterdam staat donderdag de 29e speelronde van de Eredivisie op het programma. Om 18.30 uur is Roda JC Kerkrade de tegenstander van PEC Zwolle. De wedstrijd gaat tussen de nummer elf en de hekkensluiter van de ranglijst. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht.

Vorm

Na 28 speelronden bevindt de gastheer uit Kerkrade zich met 23 punten uit 28 wedstrijden op een plaats waar het liever niet wil staan, namelijk op plaats achttien in de Eredivisie. Afgelopen zondag verloren de geel-zwarten de belangrijke degradatiekraker tegen ADO Den Haag met 4-1. De Zwollenaren wisten in de vorige speelronde niet te winnen van Excelsior Rotterdam. In het MAC3PARK stadion werden de punten verdeeld: 1-1.

De thuisploeg won van haar laatste vijf wedstrijden slechts één keer. De overige wedstrijden werden allemaal verloren. Door donderdag te winnen maakt de ploeg van trainer/coach Yannis Anastasiou kans om van de laatste plaats af te komen. PEC Zwolle wist uit de vijf recentste duels twee keer de volle drie punten te winnen, deelde twee keer de punten en verloor één keer.

Recente ontmoetingen

PEC Zwolle heeft al elf wedstrijden op rij niet meer verloren van Roda JC Kerkrade. De laatste overwinning van de Limburgers op de Zwollenaren was op 29 november 2002. Toen won Roda JC met 2-0. Eerder dit seizoen kwam de ploeg uit Kerkrade al in de Hanzestad op bezoek. In een duel waarin maar weinig te genieten was, kwamen beide ploegen niet tot scoren. Ja, invaller Nicolai Brock-Madsen scoorde, maar hij werd door scheidsrechter Kuipers teruggefloten wegens een overtreding. Daardoor eindigde het duel met Roda JC in een brilstand: 0-0.

05-11-2016 PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade 0-0 Eredivisie
08-04-2016 PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade 3-1 Eredivisie
21-11-2015 Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle 0-5 Eredivisie
01-02-2014 PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade 3-1 Eredivisie
05-10-2013 Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle 0-0 Eredivisie

https://youtu.be/prqPP1-cVxo

Meer informatie

De wedstrijd staat donderdag onder leiding van scheidsrechter Janssen. Hij wordt geassisteerd door de heren Janson, Bluemink en Kooij.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button