KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum klopt Quick ’20 in laatste thuisduel

Zwolle – VV Berkum heeft Quick ’20 met 2-0 verslagen maar overheerste het laatste thuisduel van dit seizoen zeker niet. Berkum troefde Quick echter op beslissende momenten af, waarna de thuisclub het, mede door goed keeperswerk, niet meer uit handen gaf.

“In de eerste 25 minuten waren we heel sterk aan de bal, daarna zakte het weg,” zag Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “In de eindfase hadden we niet veel controle meer, dus ik ben blij met de punten.” Coach Erik Hazewinkel van Quick ’20 baalde dat zijn ploeg het vooral in het begin liet liggen. “Tactisch hadden we moeite. We zijn te tam aan de wedstrijd begonnen en dan loop je achter de feiten aan.”

Op snelheid er langs

Berkum had in het begin van deze afscheidswedstrijd van captain Marc van der Meulen het meeste balbezit, al leidde dat niet direct tot grote kansen. Daar kwam na 20 minuten verandering in. Nick Kleen was al enkele keren gestuit op de boomlange verdediger Tim Zwienenberg, maar nu vloog de Berkum-rechtsbuiten er op snelheid langs en bediende hij Vince van den Anker, die de 1-0 binnen knalde. De thuisclub liet daarna de teugels wat los en Quick ’20 kwam er beter in. De bezoekers kregen ook kansen, maar onder meer Peter Ilia en Jesse Kip wisten die niet te verzilveren.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Berkum sloeg opnieuw toe. Kleen produceerde vanaf rechts zijn tweede fraaie assist van de middag en nu was Lars Miedema er als de kippen bij om voor 2-0 te zorgen. Quick ’20 stroopte de mouwen op en zette Berkum steeds meer onder druk, maar de Tukkers hadden pech dat Berkum-doelman Huib Veurink weer prima in vorm was. Zo keerde de Zwolse sluitpost inzetten van Lars Getkate en Ilia, haalde hij een bal nog nét met de voet weg en pareerde hij in de slotfase een fraai schot van Thomas Bosch. Aan de andere kant had de thuisclub pech toen een mooie actie van Dean Vreugdenhil, via Quick-keeper Niels Ensink en de paal, niet meer opleverde dan een corner.

Indrukwekkende carrière

Na bijna 70 minuten kwam er in dit duel een eind aan de indrukwekkende carrière van Marc van der Meulen als speler in de hoofdmacht van Berkum, waar hij het liefst 19 seizoenen geweldig heeft gedaan. De Zwolse aanvoerder ging op de schouders van zijn teamgenoten van het veld en kon na afloop tevreden terugkijken op het resultaat. Door deze zege blijft Berkum zesde in de 4e Divisie D en de ploeg kan volgende week bij MASV, in de slotwedstrijd van dit seizoen, nog een positie stijgen. Daar hebben de Zwollenaren dan wél puntverlies van de concurrentie voor nodig.

Berkum-Quick ‘20, 18 mei 2024

Eindstand: 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: Remco Hoffmann
Doelpunten: 21. Vince van den Anker (1-0), 47. Lars Miedema (2-0)
Gele kaarten: Björn Bakker (Berkum), Wout Droste, Yannick Heskamp (Quick ‘20)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Marc van der Meulen (69. Derk Fuller), Maxwell van Dijk, Björn Bakker, Dean Vreugdenhil (87. Jens Hutten), Mike van Ekeren (64. Lars van Gerner), Nick Kleen, Vince van den Anker, Walter Dias Nzasi (46. Lars Miedema)

Opstelling Quick ‘20: Niels Ensink, Cas Goorhuis Oude Sanderink (46. Thomas Bosch), Daan Oude Veldhuis (68. Wout Droste), Jesse Kip, Frank Eulderink (46. Lars Getkate), Peter Ilia, Luuk Geelen (84. Furkan Akova), Mike Tanke, Bart Huyts, Yannick Heskamp (84. Ryan Snelders), Tim Zwienenberg

Gerelateerde artikelen

Back to top button