Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum laat Urk ontsnappen

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 1-2 verloren van Urk, waarbij de thuisclub nogal wat kansen liet liggen en de tegenstander liet ontsnappen. Na een mindere eerste helft, waarin Berkum wél flinke mogelijkheden kreeg, kwamen de Zwollenaren er beter in. Vooral in de slotfase regende het kansen maar meer dan een aansluitingstreffer zat er niet in.

“In de eerste helft hebben we onvoldoende druk gezet, na de penalty tegen liepen we achter de feiten aan. Daarna zijn we verder naar voren gaan spelen, met meer risico’s, en kwamen er kansen maar die lieten we liggen,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. Coach Richard Karrenbelt van Urk zag dat zijn ploeg het vooral vóór rust goed deed. “Toen hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na rust was het rommeliger, maar we hebben het heel behoorlijk gedaan.”

Vlotte combinaties

Na een kwartier leek Chris van der Meulen voor de openingstreffer te gaan tekenen toen de Zwolse spits bij zijn tegenstander wegdraaide en alleen op het Urker doel af ging. Zijn schot was echter te zwak om keeper Hendrik Bakker te verrassen. Urk liet daarna met enkele vlotte combinaties zien in een goede vorm te steken maar Berkum bleef vooralsnog op de been.

Daar kwam na een half uur verandering in toen William de Boer in het Berkum-strafschopgebied onderuit ging. Hoewel het leek of bij die actie toch vooral de bal werd gespeeld was scheidsrechter Henshuijs resoluut: penalty. Die strafschop werd onhoudbaar binnen geschoten door Riekelt Jan Brands en dat betekende 0-1. Vijf minuten later kwam Johnsen Bacuna in riante positie voor het Urker doel maar hij raakte de bal verkeerd zodat ook deze Zwolse kans in rook opging.

Even daarna kreeg Bacuna opnieuw een forse kans toen er slecht werd uitverdedigd bij Urk maar ook dat leverde niets op. In de extra tijd van de eerste helft kreeg de thuisclub het deksel op de neus, toen William de Boer op de rand van het strafschopgebied in balbezit kwam en ongenadig uithaalde voor de 0-2.

Aansluitingstreffer

Na de hervatting kwam Berkum beter in het spel en zetten de Zwollenaren meer druk naar voren, al moest Berkum-keeper Dominic van Hoof enkele keren alle zeilen bijzetten om William de Boer van scoren te weerhouden. De druk van de thuisclub nam echter toe en een minuut of 20 voor tijd leverde dat ook de aansluitingstreffer op. Björn Bakker ging er over rechts vandoor en leverde een puntgave voorzet af op invaller Yannick Kaluzi, die met een subtiel tikje de 1-2 op het scorebord zette.

Berkum zette daarna nog meer pressie en kwam bovendien in overtal toen Jason Huisman woest onderuit werd geschoffeld door Gerrit Tol, die dat met een rode kaart moest bekopen. In de hectische slotfase was Bacuna na een corner dichtbij de gelijkmaker, maar zijn volley vloog nét over de hoek van het Urk-doel. In blessuretijd knalde Bakker, vrij voor het doel van de bezoekers, ook over en daarna ketste een schot van Berkum-captain Marc van der Meulen via de lat over.

Ruim in de extra tijd gilde heel Berkum om een penalty nadat er hands werd gemaakt in het Urker strafschopgebied, maar ditmaal wuifde scheidsrechter Henshuijs de bezwaren weg. Dat betekende een zure nederlaag voor Berkum en een duidelijk opgelucht Urk, dat door deze overwinning de koppositie in de Hoofdklasse B weer heeft overgenomen.

Berkum-Urk, 16 februari 2019
Eindstand: 1-2 (0-2)
Scheidsrechter: Preston Henshuijs
Doelpunten: 33. Riekelt Jan Brands (0-1) (strafschop), 45+1. William de Boer (0-2), 73. Yannick Kaluzi (1-2)
Gele kaarten: Dennis Horstman, Rico Wolven, Björn Bakker, Yannick Kaluzi (Berkum), Klaas Kramer (Urk)
Rode kaart: Gerrit Tol (Urk)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Rico Wolven, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Patrick van der Veen, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Björn Bakker, Chris van der Meulen (63. Yannick Kaluzi), Johnsen Bacuna, Michel van Aggele (87. Yoram Zandvliet)
Opstelling Urk: Hendrik Bakker, Klaas Kramer, Dick Hakvoort, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol, Bennie Dunnink, Jan van Slooten, Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, William de Boer (76. Marinus Snoek), Lucas Schraal (90. Jelle de Boer)

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren