Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Anne Hoekstra wint ‘Windesheims Beste 2017’

Zwolle – ‘Het werkstuk boeit en doet ertoe’. Met dit oordeel van de jury heeft Anne Hoekstra vanmiddag Windesheims Beste 2017 gewonnen: de prijs voor de beste afstudeerscriptie van Hogeschool Windesheim.

Anne Hoekstra rondde de opleiding Toegepaste Gerontologie succesvol af met een onderzoek bij zorgorganisatie Humanitas DMH. Zij onderzocht wat ouderen met een verstandelijke beperking verstaan onder gelukkig oud worden. Ook binnen de verstandelijk gehandicaptensector is de vergrijzing zichtbaar. De scriptie focust zich op de plezierige kant van veroudering bij deze kwetsbare doelgroep: gelukkig oud worden. Bijzonder hierbij is dat Hoekstra het perspectief van de ouderen zelf over het voetlicht bracht.

‘En ze leven nog lang en gelukkig’

De scriptie, met als titel ‘En ze leven nog lang en gelukkig’, werd door de jury als beste van de vijf genomineerden beoordeeld. Uit het juryrapport: “De vraagstelling is maatschappelijk relevant, in de uitwerking wordt durf getoond, de verslaglegging is helder en innemend, de betrokkenheid is voelbaar en de reflectie een beginnende professional waardig. Het werkstuk boeit en doet ertoe. En dat is niet niks.”

Als Windesheims Beste wint Anne Hoekstra een geldbedrag van € 1.000,-. Daarnaast krijgt ze de mogelijkheid haar werk te publiceren in de Windesheimreeks en ontvangt de opleiding Toegepaste Gerontologie een wisseltrofee.

Over Windesheims Beste

Studenten van Windesheim dingen met hun afstudeerwerk mee naar de jaarlijkse scriptieprijs van de hogeschool. Jaarlijks studeren zo’n 3.000 studenten af bij één van Windesheims opleidingen in Zwolle en Almere. Als laatste ‘proeve van bekwaamheid’ leveren zij een afstudeerwerk af, waarmee ze hun opleiding afronden. De beste afstudeerders maken kans op Windesheims Beste. Dit jaar werd de prijs voor de elfde keer uitgereikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button