Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audiotour ‘Steek van Wal’ in de Zeeheldenbuurt steekt van wal

Zwolle – Stel je voor: een buurt vol verhalen, waar elke straatsteen een herinnering draagt en elk huis een hoofdstuk vertelt. Dat is precies wat je kunt verwachten van Steek van Wal. Het is een uniek audioproject dat de geschiedenis en het leven van de Zeeheldenbuurt in Zwolle tot leven brengt.

Een reis door de tijd langs verhalen van buurtbewoners

Steek van Wal is niet zomaar een wandeling, het is een reis door de tijd, langs de verhalen van de buurtbewoners. In dit project worden zeven verschillende podcasts gepresenteerd, elk gekoppeld aan een woonhuis van een bewoner. Deze podcasts halen herinneringen op en bespreken de huidige toestand van de buurt, waardoor luisteraars een dieper inzicht krijgen in het leven in de Zeeheldenbuurt. Maar het gaat verder dan alleen luisteren; tijdens de wandeling krijg je de kans om de verhalen te ervaren op de plekken waar ze plaatsvonden, waardoor de geschiedenis van de buurt tot leven komt.

Afstudeerproject

De initiator achter dit project is Thomas-Timo Bruinsma, Steek van Wal is zijn afstudeerproductie. Zijn passie voor storytelling in audio bracht hem op het idee om de verhalen van de Zeeheldenbuurt vast te leggen en te delen met een breder publiek. Hij ging de buurt in met opbouwwerker Marloes Markslag en verzamelde zo de verhalen. De audiotour werd uitgebreid met een tentoonstelling en boekje, in samenwerking met Travers Welzijn en startende makers Leah Kreiter (fotografe), Kim Vros (illustrator) en Eva ten Cate (Illustrator).

Verhalen van bewoners uit de Zeeheldenbuurt

In de podcasts komen buurtbewoners Sjaak, Herman, Vanessa, Anas, Beman en Natascha aan het woord. Ieder van hen heeft zijn eigen unieke verhaal te vertellen, variërend van herinneringen aan het verleden tot ervaringen in het heden. Zo verwelkomt Sjaak, dierenvriend en ex-zendpiraat, je in zijn huis vol honden, vissen en duiven. Of luister naar Herman, die levendige verhalen deelt over het vroegere leven in de buurt en de veranderingen die hij heeft zien plaatsvinden.

Speeldata

De wandeling wordt uitgevoerd op 28, 29 en 30 maart. Er zijn slechts 20 plekken per wandeling beschikbaar, dus wees er snel bij! Aanmelden kan via samenzwolle.nl/activiteiten/steek-van-wal.
Mocht het niet lukken om een plekje te bemachtigen is het mogelijk om de wandeling op een later moemnt zelfstandig te lopen. Na het uitvoeringsweekend komen de podcasts openbaar online. Leen een routeboekje bij wijkcentrum De Bestevaer en steek van wal!

Praktische informatie

Speeldata
28, 29, 30 maart
Locatie
Wijkcentrum De Bestevaer
Trompstraat 10b
8023 TP Zwolle
Aanmelden
samenzwolle.nl/activiteiten/steek-van-wal

Gerelateerde artikelen

Back to top button