KabelkrantNieuws uit Zwolle

Aandacht voor elkaar in Zwolle met herdenking

Zwolle – 6 oktober is door de regering uitgeroepen tot een landelijk moment om stil te staan bij de gevolgen van het coronavirus. Vanuit het Ministerie van Justitie en Veiligheid is daarvoor het project ‘Aandacht voor elkaar’ gestart. Daarbij laat men de invulling aan de gemeenten over. Ook Zwolle is gevraagd om op deze dag, of op een later moment, stil te staan bij de gevolgen van het virus. Het gemeentebestuur geeft dit gezien de huidige omstandigheden in fases vorm.

Op 6 oktober sloot de gemeente Zwolle in eerste instantie aan bij het landelijke bezinningsmoment. Ze deed dit met een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht van stadsdichter Jeroen Kraakman. Dit verscheen in huis-aan-huis bladen de Peperbus en de Swollenaer. Ook hing zij de Zwolse vlag in de stad half stok als symbool van collectieve rouw.

Gedicht

Jeroen Kraakman heeft inmiddels een aanvullend gedicht geschreven, passend binnen de waardevolle traditie van ‘Herdenken Belicht’ in Zwolle. Daarbij staat hij stil bij álle doden in de stad, inclusief de coronaslachtoffers. Het gedicht heeft een plek in de film die in opdracht van de stichting Herdenken Belicht is gemaakt nu de 11e editie op 21 november 2020 van de wandeling voor nabestaanden op de begraafplaatsen Kranenburg en Bergklooster en rond crematorium en uitvaartcentrum Kranenburg niet kan doorgaan. Bekijk de film hier: https://youtu.be/oWPTrk_aX5s

Voor volgend jaar zoekt de gemeente Zwolle in nauw overleg met de stichting naar een manier om de aandacht voor corona een passende en blijvende plek te geven in de wandeling. Uitgangspunt blijft dat de wandeling is bedoeld voor het herdenken van álle doden.

Voor meer informatie kijk op Herdenken Belicht Zwolle en Aandacht voor elkaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button