EconomieNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

2,4 miljoen kerstkaarten vandaag verwerkt bij sorteercentrum Zwolle

Het is topdrukte voor de medewerkers bij het sorteercentrum en bij de postbezorgers. Vandaag zijn er door het postsorteercentrum op de Marslanden zes keer zoveel brieven en kaarten verwerkt als normaal. Maar liefst 2,4 miljoen kaarten gingen er door de zeer geavanceerde postsorteermachine.

Bovendien moesten vandaag alle postsorteerders aan de slag om de kerstkaarten te bezorgen. En dat is wel bijzonder want de maandag is al sinds twee jaar geen bezorgdag meer.

Minder kaarten, meer digitaal

De locatie op de Marslanden in Zwolle is één van de zeven sorteercentra in Nederland. Hier pakken ze de sortering voor het hele noorden. Landelijk worden er in de kerstperiode 115 miljoen kaarten verwerkt in de gehele kerstperiode. Toch zijn de aantallen niet meer te vergelijken met een aantal jaren terug. In 2012 ging het nog om 160 miljoen kaarten.

Mensen versturen steeds minder kaarten vanwege de vergaande digitalisering. Ook de december zegel wordt steeds duurder. Gemiddeld worden er toch nog zo’n 28 kaarten per huishouden verzonden.

Video

Een kijkje achter de schermen bij PostNL sorteercentrum in Zwolle. Zie hier hoe dat eruit ziet:

Back to top button