112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Woning Stadhouderlaan onderzocht door EOD na dreigende situatie met verwarde man

Zwolle – Vrijdagmiddag is een deel van de Stadhouderlaan afgezet in verband met een dreigende situatie. Een verwarde bewoner van een appartement in de straat vormde mogelijk een gevaar voor zichzelf en voor anderen. Hij is daarom door de hulpdiensten uit zijn woning gehaald en meegenomen.

De hulpdiensten waren in grote getale aanwezig, waaronder twee brandweerwagens, twee ambulances en meerdere politievoertuigen. Nadat de man was meegenomen heeft het Team Explosievenverkenners onderzoek gedaan in de woning. Omdat er mogelijk explosief materiaal werd gevonden is vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst (EDO) gealarmeerd. Deze heeft ter plaatse beoordeeld of het inderdaad om explosief materiaal ging. Uiteindelijke bleek het loos alarm.”Het is geen explosief materiaal en er is dus geen sprake van gevaar.” aldus de woordvoerder van de politie Anne Coenen.

Rond 16.00 uur ’s middag gingen de hulpdiensten opruimen. De straat werd ook weer vrijgegeven.

Toevallige voorbijganger in gesprek met de politie © RTV Focus – Matthijs van Os
Explosieven verkenners – Foto © Hugo Janssen
Foto © Hugo Janssen
Foto © Hugo Janssen

 

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

Positie op kaart bij benadering

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button