SportVoetbal

Voetbal | Berkum helpt Nunspeet in het zadel

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 3-5 verloren van directe concurrent Nunspeet, waarbij forse verdedigende fouten een bres opleverden die in een knotsgekke tweede helft niet meer kon worden gedicht. Nunspeet nam zo de derde plaats in de 1e Klasse D over van de Zwollenaren en deed dus, ook omdat de koplopers verloren, uitstekende zaken.

“Het leek wel Sinterklaas, zo makkelijk hebben we de goals weggegeven. Als je thuis drie keer scoort moet je normaal gesproken gewoon winnen, maar alles wat we niet moesten doen hebben we vandaag wél gedaan en omgekeerd,” stelde een ontevreden Berkum-trainer Willem Brouwer vast.

Missers

In de eerste 20 minuten leek er niets aan de hand voor de thuisclub. Berkum had toen zelfs op voorsprong kunnen komen maar spits Youp Kok zag eerst een kopbal naast het Nunspeetse doel verdwijnen en even later kwam hij een teenlengte tekort om te kunnen scoren. Daarna hielpen de Zwollenaren de bezoekers, die nog nauwelijks gevaar hadden gesticht, echter in het zadel door een serie akelige missers. In de 24e minuut schoof keeper Dominic van Hoof de bal in de voeten van Marcel Huisman, die daardoor vrij baan kreeg en de 0-1 binnen kon schuiven. Na ruim een half uur greep de Zwolse defensie slecht in en kon de volkomen vrij voor het doel staande Daryl van den Anker voor 0-2 zorgen. De ellende aan Zwolse kant werd op slag van rust nog erger toen Lars ten Dolle, na een corner, uit een scrimmage de 0-3 binnen werkte.

Na de hervatting offerde Berkum-trainer Brouwer een verdediger op voor een middenvelder en dat had snel succes. Chris van der Meulen bediende vanaf links Johnsen Bacuna en uit diens scherpe voorzet scoorde de net ingevallen Frank Hoolsema: 1-3. Die aansluitingstreffer stond nauwelijks twee minuten op het scorebord toen Nunspeet de marge weer herstelde. Maikel Lange krulde een vrije trap langs de Berkum-muur zodat Nunspeet op 1-4 kwam, en ook bij die treffer ging de thuisclub niet vrijuit. Direct daarna leefde de hoop aan Zwolse kant echter weer op toen Youp Kok, ditmaal na slecht verdedigen aan Nunspeetse kant, op de goede plek stond om de 2-4 binnen te schieten.

Onderkant lat

Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers goed weg toen Johnsen Bacuna, op aangeven van Chris van der Meulen, van dichtbij raak leek te gaan schieten maar zijn inzet via de onderkant van de lat het veld weer in zag stuiten. Berkum zette enorme druk om terug te komen maar bij elke inzet zat er wel een Nunspeets been of lijf in de weg. Bovendien stelde dat Nunspeet in staat om met uitvallen voor gevaar te zorgen. In de 87e minuut ging Marco Drost na zo’n afgeslagen aanval met een lange rush door de schaars bevolkte Berkum-defensie en rondde hij keurig af: 2-5. Dat Chris van der Meulen in de slotminuut nog de 3-5 in de hoek van het Nunspeetse doel binnen prikte was niet meer dan een doekje voor het bloeden. In de 1e Klasse D zakte Berkum door die nederlaag, na een periodetitel en een ongeslagen reeks van zo’n vier maanden, naar de vierde plek en heeft de ploeg zo een uitgelezen kans om de achterstand op de top-twee te verkleinen uit handen laten glippen.

Berkum-Nunspeet  3-5  (0-3)

Scheidsrechter: Jan van Dijk

Doelpunten: 24. Marcel Huisman (0-1), 37. Daryl van den Anker (0-2), 45. Lars ten Dolle (0-3). 51. Frank Hoolsema (1-3), 53. Maikel Lange (1-4) 54. Youp Kok (2-4), 87. Marco Drost (2-5), 90. Chris van der Meulen (3-5)

Gele kaarten: Bram Pool (Berkum), David Spoelstra (Nunspeet)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Bram Pool (46. Frank Hoolsema), Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw, Thom Kooke, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok (79. Timo ter Haar), Johnsen Bacuna, William Potkamp

Opstelling Nunspeet: Sean Poot, Rick Pul, Tim Fechter, David Spoelstra, Marco Drost, Marcel Huisman (28. Jos Huijgen), Patrick Pluim, Henk Baum, Darryl van den Anker, Maikel Lange (77. Roy van Velzen), Lars ten Dolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button