HandbalSport

Travelbags/HV Zwolle handbalvrouwen overdonderden Duiven met goed spel

Zwolle – Afgelopen zondag speelden de dames van Travelbags HV Zwolle haar derde thuiswedstrijd. Ditmaal mochten de dames het opnemen tegen Duiven Dames 1.

Rommelig begin

Door een wat rommelig begin met onbenutte kansen, liep het eerste deel van de eerste helft redelijk gelijk op. Vanaf de stand van 9-6 wist Zwolle het verschil te maken. Met een trefzekere Marissa Hersevoort en het snelle en vertrouwde spel konden de dames uitlopen naar een 15-8 voorsprong met rust.

Onvermoeibaar

Na de rust liet Zwolle zien dat het goed in vorm is, er werden break-outs gelopen en de dekking stond als een huis. Despina Englezos was aan de kant van Zwolle één van de vele uitblinkers, door haar assists en goals kreeg het team nog meer vertrouwen. Vanuit de snelle tegenaanvallen werd er keer op keer gescoord en Zwolle leek maar niet moe te worden.

Met nog 17 minuten op de klok bleek het “Zwols kwartiertje” aangebroken. Er werd door de Zwollenaren 10 keer achter elkaar gescoord wat de stand op 32-15 bracht. Hierna kreeg Zwolle nog 1 tegendoelpunt, maar beantwoordde deze tegengoal door zelf nog 2 keer te scoren. Renee Lutolo Ndombaxi was de hekkensluiter aan Zwolse kant en bracht de eindstand op 34-16.

Gerelateerde artikelen

Back to top button