LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tegelzetter Jan voor tweede keer Meesterbakker bij Heel Holland Bakt

Zwolle – De Zwolse tegelzetter Jan is zondagavond voor de tweede keer Meesterbakker geworden in het programma Heel Holland Bakt. Dit keer met een taart geïnspireerd op Van Gogh. De jury was erg onder de indruk van de taart ‘Gewoon Jan’. Een zelfportret waarbij hij zijn mooie bruine krullen gemaakt had van chocolade.

Dit is toch Meesterwerk, prachtig! roept medebakker Zineb al na het zien van de taart van Jan. Maar niet alleen Zineb is enthousiast, de jury nog meer. “Geweldig. Vooral die haren.”, vertelt jurylid meester patissier Robèrt van Beckhoven. “En ik denk dat het iedereen opvalt ‘ Wow dat is mooi gedaan’, je lijkt er ook nog eens op!”

De taart was door Jan mooi ingelijst in een gouden rand. Om hem te proeven was dan ook wel even een speciale operatie.  Patissier Robèrt lichtte de taart eruit met twee haakjes. Waarschijnlijk had tegelzetter Jan die nog meegenomen van de bouwmarkt. Na het aansnijden volgde het proeven. “Hij is gewoon heel lekker. Je hebt een heel mooi zacht mollig biscuit gemaakt, met het fris zure van de bramen. Dat doet het heel goed.” stelde jurylid en culinair publicist Janny van der Heijden. Waarop Rob1ert nog eens benadrukte: “Hij is eigenlijk heel sterk in zijn eenvoud. Daardoor onderscheid je je.”

 

Ik had alleen een beetje haar in mijn taart! André van Duin

Foto winnende tegeltaart aflevering 1

Een lovende jury dus. Maar was er dan ook nog een puntje van kritiek? Jazeker! “Ik had alleen een beetje haar in mijn taart” beklaagde presentator André van Duin zich op humorvolle toon. Jan kon de kritiek wel hebben: “Deze kauwen wel lekker weg hoor”, verzekerde Jan die zijn eigen lokken van chocolade had gemaakt op de taart.

De eerste aflevering van de Heel Holland Bakt serie leverde Jan ook de titel meesterbakker op. Die keer wist hij de jury van zijn bakkunsten te overtuigen met een taart met Delfts blauwe tegeltjes.

 

Aflevering terugkijken

Gerelateerde artikelen

Back to top button