Sport

PEC Zwolle scoort wel maar wint niet bij Feyenoord

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de derde ronde van de KNVB Beker te halen. Op bezoek bij Feyenoord neemt het via Haris Medunjanin brutaal de voorsprong, maar het is de thuisploeg van Zwollenaar Arne Slot die aan het einde van de avond mag juichen: 3-1.

Medunjanin

Even gingen de gedachten in De Kuip terug naar 20 januari 2014, toen PEC in de bekerfinale in datzelfde stadion op heroische wijze Ajax met 5-1 versloeg. De manier waarop Haris Medunjanin de bal in de derde minuut tegen de touwen joeg, wakkerde de hoop op een enorme bekerstunt aan. Met zijn linkervoet krulde hij hem prachtig achter de kansloze Justin Bijlow. Het was voor PEC Zwolle het eerste doelpunt in De Kuip tegen Feyenoord sinds 2008, ook toen in het bekertoernooi. In de tien daaropvolgende editites in de Eredivisie kwamen de Blauwvingers niet tot scoren.

Jagend Feyenoord

Het was een fijne opsteker voor de mannen van Dick Schreuder, die daarna flink terug werden gedrongen. Met kunst en vliegwerk, en een aantal prima reddingen van Mike Hauptmeijer, bleef het tot ongeveer een half uur spelen 0-1 voor PEC. Uit een hoekschop glibberde de bal daarna voor de voeten van Mats Wieffer, die de gelijkmaker namens Feyenoord kon binnenschieten. Ook daarna kreeg de thuisploeg een aantal prima kansen om de score verder op te voeren, maar het bleef bij de 2-1 van Danilo.

Beslissing

In de tweede helft was het Feyenoord dat probeerde het verschil op te voeren. Dat lukte een klein kwartiertje niet, totdat Danilo de 3-1 kon binnenschieten. Dat was het sein dat het bekerduel wel gespeeld was. Voor PEC kon daarna het vizier op de belangrijke competitiewedstrijd van komende zondag in Almelo bij Heracles. Gervane Kastaneer kwam direct na die 3-1 nog heel gevaarlijk voor het doel van Feyenoord, maar hij kon net niet uithalen. Ook daarna kwam PEC nog af en toe in de buurt van Bijlow, maar de aansluitingstreffer zat er net niet in. Kastaneer kwam daar vijf minuten voor tijd nog het dichtstbij, maar Bijlow tikte de kopbal uit de hoek.

Zondag om 14.30 uur is de aftrap van het duel tussen de nummers een en twee van de Keuken Kampioen Diviside op Erve Asito.

Feyenoord – PEC Zwolle: 3-1 (2-1).

Toeschouwers: nnb

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: Kersten en Chirino (PEC Zwolle)

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Pedersen, Geertruida, Hancko (67. Rasmussen), Hartman, Kökçü, Wieffer, Szymanski, Paixão (62. Idrissi), Danilo (82. Gimenez), Jahanbakhsh (67. Dilrosun)

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Bogarde, Van Polen (62. Van Hintum), Kersten (75. Kaparos), Chirino (52. R. van den Berg), Lagsir (62. Caschili), Van den Belt, Medunjanin, D. van den Berg, Thomas (46. Huiberts), Kastaneer

Scoreverloop:

3. Medunjanin 0-1

29. Wieffer 1-1

34. Danilo 2-1

56. Danilo 3-1

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button