Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hans Stroeve and Friends haalt Zaterdagnachtkoorts nog eenmaal naar Hedon

Zwolle – De bekende Zwolse dj Hans Stroeve staat op zaterdag 2 september 2023 nog eenmaal met het iconische concept Zaterdagnachtkoorts in Hedon. Voor deze speciale Reunion editie neemt Hans Stroeve niemand minder dan Erik de Zwart mee die een hele speciale vijftig jaar Hedon set komt draaien. De kaartverkoop voor Zaterdagnachtkoorts in Hedon is begonnen via www.hedon-zwolle.nl en via Plato in Zwolle.

Iconisch feestje

Zaterdagnachtkoorts staat bekend als een iconisch feestje in het Zwolse nachtleven.Tussen 2008 en 2016 waren alle edities nagenoeg uitverkocht. In die periode waren dat edities met beroemde namen als Jeroen van Inkel, Ferry Maat, Gerard Ekdom. “Altijd een volle bak en heel veel sfeer” aldus Hans Stroeve. “Het mooie aan dit feestje is dat het net als koorts alle kanten op kan gaan, mensen denken misschien Saturday Night Fever maar het is veel breder. Ik draai muziek vanuit mijn periode bij danscafé De Dokter tot aan disco. Voor ieder wat moois dus en speciaal voor deze editie draai ik als Hans Stroeve & Friends met een aantal waanzinnige livemuzikanten”.

Erik de Zwart

“Extra speciaal deze editie in het kader van het jubileumjaar van Hedon is dat Erik de Zwart een speciale set komt doen. De beroemde radiodiscjockey draait een set met muziek uit de historie van vijftig jaar Hedon en heeft daar bijpassende videoclips bij gevonden. Erik de Zwart heeft alles tot in de puntjes voor elkaar, een prachtige set van een enorm bevlogen man. Gaat een hele mooie toevoeging worden aan deze speciale avond.” aldus Stroeve die zelf ook wat te vieren heeft want de legendarische Zwolse DJ is in 2023 maar liefst dertig jaar muzikaal betrokken bij Hedon.

Naast het programma in de Grote Zaal van Hedon met Hans Stroeve & Friends en Erik de Zwart kan je in de foyer dansen op de muziek van Vintage Vinyl. DJ Vintage Vinyl gebruikt achter zijn draaitafel elpees en singles met daarop de lekkerste retrohits. Hij neemt zijn grandioze verzameling van 3.000 platen mee. En om het helemaal af te maken, mag je in zijn platenbakken snuffelen om verzoekjes in te leveren. Met een mix van fijne platen uit de jaren 60, 70 en 80 en het eerste deel van de negentiger jaren zit er voor elk wat wils tussen. Veel disco, funk, soul en retropop.

Locatie: Hedon, Grote Zaal

Wanneer: Zaterdag 2 september 2023

Zaal open: 21:00 uur

Aanvang : 22:00 uur

Entree: € 19,50

Gerelateerde artikelen

Back to top button